Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τη μητέρα που αρνήθηκε ιατρική πράξη στο παιδί της

Η μητέρα του 15χρονου παιδιού την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, παρεμπόδισε το Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, να προβεί σε ιατρική πράξη

Ξεκάθαρη είναι η διαδικασία που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τις περιπτώσεις όπως αυτή που εκτυλίχθηκε  στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μητέρα 15χρονου αρνήθηκε την όποια ιατρική πράξη στο παιδί της. 

Η γυναίκα της οποίας το 15χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο από το Νοσοκομείο Χανίων την περασμένη Παρασκευή, την Κυριακή μετά τις αντιδράσεις της και μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα, συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι χθες στο α αστυνομικό τμήμα ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Διαβάστε ακόμη Ο 15χρονος λαμβάνει κανονικά τη θεραπεία του - Η μητέρα του επέστρεψε στα Χανιά

Πως όμως θεμελιώνεται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο σε τέτοιες περιπτώσεις. Πώς προστατεύται ο ανήλικος από μια πιθανή πράξη του ή παράλειψη του γονέα που έχει την επιμέλειά του;

Οι προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα είναι ξεκάθαρες και για τις περιπτώσεις που ο έχων ή η έχουσα την επιμέλεια του ανηλίκου επιθυμεί να λάβει και δεύτερη ιατρική γνωμάτευση. Και εκεί ο χρόνος και η κατάσταση του ανηλίκου, διαμορφώνουν το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να λειτουργήσει αυτός που έχει την επιμέλεια και πάντως συνδέεται άμεσα με το τι θα αποφανθούν οι γιατροί για την υγεία του τέκνου.

Η 43χρονη μητέρα, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο διοικητής του νοσοκομείου, ενώ τόσο το παιδί όσο και ο πατέρας έδειχναν να συναινούν στα όσα έκριναν οι γιατροί, η ίδια αντιδρούσε σθεναρά. 

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο έως την Κυριακή οι θεράποντες ιατροί αφού έκριναν ότι αδυνατούν να συνεργαστούν και ότι στο παιδί επιβαλλόταν να γίνουν συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις για την ασφάλειά του, μέσω των αστυνομικών αρχών ενημέρωσαν τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή της.

Σημειώνεται πως η γυναίκα αφέθηκε χθες Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ελεύθερη, ενώ η εντολή του εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης συνοδεύτηκε από τη διαβίβαση της δικογραφίας και πιθανά τον ορισμό δικασίμου.

«Η μητέρα μετά την κράτηση της επέστρεψε στα Χανιά, ενώ το παιδί νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο και η κατάστασή του είναι ικανοποιητική», δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενώ σημείωσε πως εάν καταστεί απαραίτητο το παιδί θα μεταφερθεί για πιο εξειδικευμένη θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια