36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Σημάδια βελτίωσης στην υγεία της

Κρήτη
36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Σημάδια βελτίωσης στην υγεία της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εντατικολόγοι ελαττώνουν την ιατρική υποστήριξη και το οξυγόνο που δέχεται η 36χρονη - Η καρδιά του εμβρύου, λειτουργεί κανονικά και αναπτύσσεται ομαλά

Σημάδια βελτίωσης παρουσίασε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου η 36χρονη εγκυμονούσα στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου νοσοκομείου, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη μετά την βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια που παρουσίασε, προσβεβλημένη από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, «οι εντατικολόγοι ελαττώνουν την ιατρική υποστήριξη και το οξυγόνο που δέχεται η 36χρονη και όλα δείχνουν πως ανταποκρίνεται θετικά, συνεπώς η κατάσταση της αρχίζει να βελτιώνεται».

Παράλληλα, η 36χρονη υποβάλλεται τακτικά σε υπέρηχο έτσι ώστε να ελέγχεται η κατάσταση του εμβρύου και όπως διαπιστώνουν οι γιατροί, η καρδιά του λειτουργεί κανονικά και αναπτύσσεται ομαλά.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο παρουσία γυναικολόγων, νεογνωλόγων, εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, ενώ την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου - έπειτα από επικοινωνία με καθηγητές μαιευτικής γυναικολογίας - και με βάση την διεθνή βιβλιογραφία, αποφασίστηκε πως η «διακοπή της εγκυμοσύνης δεν θα βελτιώσει την κατάσταση της εγκύου και για την ώρα δεν συνίσταται καισαρική τομή».

Η 36χρονη εγκυμονούσα βρίσκεται στη 26η εβδομάδα κύησης και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου με κορωνοϊό από τις 27 Αυγούστου, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News