Ηράκλειο: Καταψήφιση ισολογισμού & συγκίνηση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κρήτη
Ηράκλειο: Καταψήφιση ισολογισμού & συγκίνηση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισολογισμός καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με ένα μπαράζ «βολών» από πλευράς αντιπολίτευσης για την οικονομική-αναπτυξιακή πολιτική της Λότζια

Με πολιτικά... οδυνηρό για τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου τρόπο έκλεισε πριν από λίγο η αποψινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τον ισολογισμό χρήσης του 2020.

Ο ισολογισμός καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με ένα μπαράζ «βολών» από πλευράς αντιπολίτευσης για την οικονομική-αναπτυξιακή πολιτική της Λότζια, για μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμα και απουσία οράματος, αλλά και με αιχμές για  τη γενικότερη θεσμική λειτουργία του δήμου. Μάλιστα καυτηριάστηκαν και επιμέρους ζητήματα, όπως αυτό των πολλών απευθείας αναθέσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά διά ζώσης (μετά από πολύ καιρό) ξεκίνησε σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Τόσο ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός όσο σύσσωμες οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν με συγκίνηση δέος στο πρόσωπο του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη. Υπήρξε ομόθυμη στάση στη πρόταση του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για την ονοματοδοσία σημαντικού δρόμου της πόλης σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, και για την ανάγκη διοργάνωσης εκδηλώσεων, αρχής γενομένης μάλιστα με εκδηλώσεις τον Νοέμβριο παρουσία της Μαρίας Φαραντούρη.

Ειδικά πάντως για το ζήτημα των εκδηλώσεων εκφράστηκε ένας προβληματισμός, με αρκετούς επικεφαλής και συμβούλους να θέτουν ως κρίσιμο την ανάγκη να προετοιμαστούν οργανωμένες, μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις, όπως πραγματικά αρμόζει στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, αγωνιστή και Κρητικού, και όχι εκδηλώσεις-«πυροτεχνήματα».

Στο τραπέζι έπεσαν μάλιστα και δυο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός πρότεινε το 2022 να ονομαστεί έτος Μίκη Θεοδωράκη και να συνοδευθεί από μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και διοργανώσεων που θα επικοινωνήσουν σωστά το σπουδαίο έργο του. Ο Μανόλης Βασιλάκης, εκ μέρους της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, να πάρει το όνομα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη η αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου.

Οι προτάσεις αυτές, όπως και όλες οι ιδέες και προτάσεις που θα ακολουθήσουν θα μελετηθούν, από ειδική, διαπαραταξιακή επιτροπή…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News