Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινό σκηνικό την Τρίτη - Νεφώσεις, βροχοπτώσεις & πτώση της θερμοκρασίας

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινό σκηνικό την Τρίτη - Νεφώσεις, βροχοπτώσεις & πτώση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηπιότερες οι καιρικές συνθήκες από την Τετάρτη – Παραμένουν οι βόρειοι άνεμοι έως την Παρασκευή

Φθινοπωρινό είναι από σήμερα το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη, καθώς αισθητή είναι η «παρουσία» του βόρειου ρεύματος στο νησί που θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη, για να ξεκινήσει η εξασθένηση του από την Τετάρτη. Οι αυξημένες νεφώσεις, οι κατά τόπους βροχοπτώσεις και η πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα φθινοπώρου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. 

Για την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Κρήτη, καθώς πέρα από την ενίσχυση των ανέμων, την πτώση του υδραργύρου από 21 έως 23 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές και κάτω από 18 ή 16 βαθμούς στην ενδοχώρα, θα πέσουν και οι πρώτες βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά. 

Για την Τετάρτη, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ήπιες πλέον καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο νησί, με τις νεφώσεις να είναι αυξημένες πρόσκαιρα κυρίως στα βόρεια, ενώ τοπικού χαρακτήρα θα είναι οι βροχές στο βόρειο ορεινό τμήμα του νησιού. Την ίδια ώρα οι εξασθενημένοι άνεμοι θα κυμανθούν 4-5 μποφόρ για τις βόρειες περιοχές και 5-6 μποφόρ στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει στα ίδια επίπεδα με τις βραδινές ώρες να καταγράφεται μία αίσθηση δροσιάς ή ακόμα και κρύου κυρίως στις ορεινές ζώνες. Το κύριο χαρακτηριστικό της Πέμπτης θα είναι οι αυξημένες νεφώσεις και οι κατά τόπους βροχές που θα πέσουν στο νησί.

Από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών, παρά το ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα κυρίως τις βραδινές ώρες, ενώ το σαββατοκύριακο πλέον ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από ότι φθινόπωρο. 

 Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News