36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Η αφύπνιση της δεν είναι ακόμη εφικτή

Κρήτη
36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Η αφύπνιση της δεν είναι ακόμη εφικτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 36χρονη έγκυος που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο, εξακολουθεί να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη - Το έμβρυο παραμένει σε καλή κατάσταση

Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 36χρονη εγκυμονούσα στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου νοσοκομείου, με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, «η 36χρονη χρειάζεται ακόμη μεγάλη μηχανική υποστήριξη και για την ώρα δεν είναι εφικτή η αφύπνιση της».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως το έμβρυο παραμένει σε καλή κατάσταση ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απόφαση του ιατρικού συμβουλίου για το χειρουργείο καισαρική τομής.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο παρουσία γυναικολόγων, νεογνωλόγων, εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, ενώ την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου - έπειτα από επικοινωνία με καθηγητές μαιευτικής γυναικολογίας - και με βάση την διεθνή βιβλιογραφία, αποφασίστηκε πως η «διακοπή της εγκυμοσύνης δεν θα βελτιώσει την κατάσταση της εγκύου και για την ώρα δεν συνίσταται καισαρική τομή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News