Μίνι lockdown στο Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης

Κρήτη
Μίνι lockdown στο Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιχειρηματίες μιλούν για τα νέα μέτρα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου στο νησί

Σχεδόν ένα μήνα μετά την επιβολή του mini lockdown, και σε αντιδιαστολή με άλλες περιοχές που έχουν επανέλθει στην κανονικότητα, πολίτες και επισκέπτες εξακολουθούν να δηλώνουν απογοητευμένοι με φόντο τους περιορισμούς στην κυκλοφορία καθώς στο ζενίθ της καλοκαιρινής περιόδου μπήκε "φρένο" στα νυχτοπερπατήματα με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ τα μαγαζιά λειτουργούν χωρίς μουσική.

Την έντονη  δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι καυτηριάζουν τα ...παράδοξα των μέτρων.

Η μουσική όμως είναι μια μόνο από τις προβληματικές όπως τονίζουν παραμέτρους.

Αναταράξεις και έντονες αντιδράσεις προκαλούν  στον κλάδο της εστίασης τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα, τα καταστήματα εστίασης θα δέχονται μόνο όσους πελάτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες.

 Τι γίνεται όμως με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους; Θα μπορούν να εμφανιστούν ως πελάτες στο μαγαζί που εργάζονται;

Οι επιχειρηματίες  του κλάδου της εστίασης που επλήγη σε τεράστιο ποσοστό την περίοδο των lockdown επαναλαμβάνουν πως επωμίζονται για ακόμη μια φορά  μία ευθύνη που δεν τους αναλογεί....

Σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου οι καταστηματάρχες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι σε μια συζήτηση που θα έχει ως αντικείμενο τη στήριξη των καταστημάτων τους και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News