Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον»

Ηράκλειο
Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε τις πόρτες της η Παγκρήτια Έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη έως την Κυριακή 5/9

“Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον”... Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, η οποία εξελίσσεται ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα συνάντησης της αγροτικής οικονομίας και του αγροτικού κόσμου, καθώς προβάλλει και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα. Η έκθεση τελεί υπό τη διοργάνωση της ALFA ΕΧΡΟ, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη και θα παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη έως την Κυριακή 5/9. Περισσότεροι από 80 εκθέτες συμμετέχουν ενεργά για ακόμα μία φορά στο μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός, που έχει ως επίκεντρο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει καταφέρει να παρουσιάσει τις καινοτομίες της αγοράς και να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου και τους επαγγελματίες της Κρήτης, αφού αναδεικνύονται οι προοπτικές του πρωτογενούς τομέα και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη και συνεργασία.

Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανόλης Φραγκάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος και αυτός μαζί με μας υποφέρει λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν, τόσο των οικονομικών όσο και των υγειονομικών, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να δει την καινούργια τεχνολογία. Πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δει τι καινούργιο και τι εξελίξεις φέρνει ο χώρος του, ώστε να μπορεί να ασκήσει τις δράσεις του και τις δραστηριότητές του πιο εύκολα...».

Στην ενίσχυση και προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Κρήτη και των προϊόντων του στο τρίπτυχο “ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα” αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «Για την Περιφέρεια Κρήτης ο στόχος της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στρατηγική μας επιλογή. Γιατί η αγροτική οικονομία και γενικότερα ο γεωργικός τομέας δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα. Πρωτίστως, αποτελούν τη βάση της ταυτότητας της Κρήτης, το σημείο συνάντησης οικονομικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως επισήμανε.

«Η φετινή συνάντηση των παραγωγών, των επαγγελματιών και των καταναλωτών με την επιστήμη και τις εξελίξεις», όπως τόνισε από την πλευρά του προς την “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, «γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αλλά ταυτόχρονα αυτές οι δύσκολες συνθήκες ωθούν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα με τρόπο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Κρήτης και στην ανάπτυξη ευρύτερα της οικονομίας της χώρας μας...».

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Το μήνυμα του Μανόλη Φραγκάκη

«Κορυφαίο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός»

Με αφορμή το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός της αγροτικής οικονομίας, που φιλοξενεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης επισημαίνει με σχετικό μήνυμά του, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, για μία ακόμη χρονιά, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει στην πράξη το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται στους σύγχρονους και υγειονομικά ασφαλείς χώρους του Δημοτικού Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων που απευθύνονται στους αγρότες και επιχειρηματίες του κλάδου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η φετινή διοργάνωση της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου θα αποτελέσει κορυφαίο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για τον νομό και το νησί μας, και υποδεχόμαστε, με χαρά και προπάντων με ασφάλεια, στον δήμο μας όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους!».

Ρεπορτάζ: Εύη Σπανού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News