Ηράκλειο

Βενιζέλειο - 36χρονη στη ΜΕΘ Covid: Δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για το χειρουργείο καισαρικής τομής

«Το ζήτημα θα επανεξεταστεί εκ νέου αύριο το πρωί», ανέφερε στo neakriti.gr ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης

Nα μην πραγματοποιηθεί χειρουργείο για καισαρική τομή σήμερα, αποφάσισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το ιατρικό συμβούλιο του Βενιζέλειου νοσοκομείου για την 36χρονη εγκυμονούσα, η οποία εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ Covid του nοσοκομείου και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, «πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης, στην διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί χειρουργείο για καισαρική τομή, ενώ το ζήτημα θα επανεξεταστεί εκ νέου αύριο το πρωί».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, «η 36χρονη παραμένει σε σοβαρή κατάσταση».

Νωρίτερα,  όπως δημοσιέυσε το neakriti.gr, το ιατρικό προσωπικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα. Xειρουργοί και αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθεί καισαρική τομή, ενώ αν χρειαστεί υπάρχει θάλαμος Covid στη μονάδα νεογνών. «Το μωρό είναι μόλις 6 μηνών, είναι πολύ μικρό και υπάρχει ετοιμότητα από το προσωπικό του νοσοκομείου για την ασθενή και το μωρό», ανέφερε η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη.

Σύμφωνα με την κ. Κωστάκη πρόθεση των ιατρών είναι να παρακολουθηθεί στενά η πορεία της υγείας της εγκύου για τις επόμενες 12-24 ώρες και να «καθυστερήσει» όσο είναι εφικτό η εισαγωγή στο χειρουργείο, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να χρειαστεί νωρίτερα η καισαρική τομή.

Η 36χρονη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στις 27 Αυγούστου, ωστόσο γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ covid ενώ είχε γίνει και προσπάθεια να αποσωληνωθεί.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια