Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα έργα στο κέντρο, φέρνουν γκρίνια σε καταστηματάρχες και οδηγούς ταξί

«Άτυπη ομηρεία» για πολίτες και επαγγελματίες

Τα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου επί της Δικαιοσύνης και της Έβανς επιθεώρησε  ο δήμαρχος Ηρακλείου συνοδεία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, υπό την πίεση πολιτών και επαγγελματιών που διαμαρτύρονταν έντονα για το γεγονός ότι εδώ και μέρες έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

Το ίδιο οργισμένοι εμφανίστηκαν και οι ιδιοκτήτες ταξί για τους οποίους αλλάζει η θέση της πιάτσας. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν χρονοδιαγράμματα και η ταλαιπωρία για πολίτες και επαγγελματίες να διαρκέσει όσο το δυνατόν μικρότερο διάστημα γίνεται.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, έγιναν δέκτες  αντιδράσεων από επαγγελματίες της περιοχής που από την περασμένη εβδομάδα έχουν κλειστά τα καταστήματά τους για ολοκληρωθεί το κομμάτι της ασφαλτόστρωσης. Η οργή των επαγγελματιών ήταν μεγάλη καθώς όπως τόνισαν επί μέρες τώρα και παρά τις δεσμεύσεις ότι αυτή η άτυπη ομηρεία θα λήξει σύντομα, δεν βλέπουν το έργο να ολοκληρώνεται και οι ίδιοι να μην έχουν ούτε καν πρόσβαση στο να εργαστούν.

Το ίδιο αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν ιδιοκτήτες  και οδηγοί ταξί οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι η πιάτσα από την δικαιοσύνης μεταφέρεται στην αρχή της Έβανς, γεγονός που έχει πυροδοτήσει ένταση.

Πάντως στην διαπίστωση των επαγγελματιών ότι μεγάλο μερίδιο αυτής της καθυστέρησης έχει η ευθύνη όχι ενός αλλά πολλών εργολάβων, κάτι για το οποίο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων εξήγησε ότι είναι μέρος αυτού του έργου, λόγω της φύσης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια