Ηράκλειο

Κινητοποίηση των Ενώσεων Γονέων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Ζητούν προσλήψεις και 15 μαθητές ανά τάξη

Σε κινητοποίσηη καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Περιφέρειας Κρήτης τους γονείς την Πέμπτη 2/9 στις 14:00 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Όπως αναφέρει:

Λίγες μόνο μέρες έμειναν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την αγωνία όλων μας να κορυφώνεται για το πώς και αν θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία. Η κυβέρνηση, κάνει  προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία την ίδια στιγμή που εξακολουθούν τα τμήματα να είναι 25άρια, τα εκπαιδευτικά κενά να είναι χιλιάδες, τα μαθησιακά κενά τεράστια εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της αμφίβολης - σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα – τηλεκπαίδευσης, τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης ακόμα πιο οξυμμένα.

Μέσα στο καλοκαίρι νομοθετεί ακόμα τη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων , με την εγκύκλιο που δίνει τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας για το προσωπικό που θα προσληφθεί από τους δήμους για την προσεχή σχολική χρονιά, δημιουργώντας επιπλέον ελλείψεις. Καλεί τους Δήμους, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). Αναπόφευκτη συνέπεια της περικοπής ωρών καθαριότητας στους δήμους είναι να  μετακαλείται ξανά το βάρος διπλά στην τσέπη μας αφού για να συμπληρωθούν οι ώρες οι δήμοι βάζουν χρήμα από τα έσοδά τους.

Ταυτόχρονα, ζητά με προφορική οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα, πράγμα που θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ) για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια