Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: 5ωρη Στάση Εργασίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ηράκλειο
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: 5ωρη Στάση Εργασίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα αιτήματα του σωματείου

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών εργαζομένων σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στην πύλη του νοσοκομείου και έπειτα στην διοίκηση. Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ θέλοντας να δείξει τις αντιρρήσεις του στις αναστολές εργασίας και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διοργανώνει 5ωρη Στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

«Στη συνάντηση που έγινε με την διοίκηση απαιτήσαμε την μη εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τη συνέχιση εργασίας των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή. Τονίσαμε το απαράδεκτο γεγονός των αναστολών των αδειών και ότι φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο και στο εξαντλημένο προσωπικό.

Ο διοικητής δήλωσε πως δεν μπορεί να μην εφαρμόσει το νόμο και θα προχωρήσει στις αναστολές σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους. Ήδη τμήματα και κλινικές υπολειτουργούν.

Συμμετέχουμε στην 5ωρη Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη από τις 10πμ έως τις 3μμ με Συγκέντρωση και Παράσταση Διαμαρτυρίας στην 7Η ΥΠΕ στις 12:00.

  • Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την κατάργηση του νόμου».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News