Aπάνθρωπο: Πέταξαν σκυλίτσα με όγκο σε φαράγγι

Ηράκλειο
Aπάνθρωπο: Πέταξαν σκυλίτσα με όγκο σε φαράγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθελοντές που είχαν πάει να διασώσουν γατάκια άκουσαν το σπαρακτικό της κλάμα - Την άφησαν εκεί για να πεθάνει

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες κακοποίησης και εγκατάλειψης απροστάτευτων ζώων στην Κρήτη, φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και εξοργίζει μεγάλες μερίδες της τοπικής κοινωνίας, εθελοντών και πολιτών, και το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε εικόνες όπως αυτές που συνάντησαν εθελοντές από το Ηράκλειο που βρέθηκαν σε φαράγγι στην περιοχή του Τσούτσουρα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή μια παρέα νεαρών από το Ηράκλειο, που είχε πάει εκδρομή στο φαράγγι, εντόπισε δύο πολύ όμορφα γατάκια. Κάτοικοι της περιοχής εξήγησαν στους περιπατητές πως κάποιος τα εγκατέλειψε εκεί.

Στην έκκλησή τους για βοήθεια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκαν εθελοντές από το Ηράκλειο, που πήγαν στο φαράγγι και βρήκαν τα γατάκια για να τα μεταφέρουν σ’ ένα ασφαλές σημείο. Το σπαρακτικό κλάμα, ωστόσο, ενός σκύλου μέσα από το φαράγγι οδήγησε τους εθελοντές σε μια οδυνηρή αποκάλυψη.

«Τα γατάκια εγκαταλείφθηκαν εκεί. Έστειλα μια φίλη μου εκεί, όπου βρήκε επιτυχώς τα γατάκια και, ακούγοντας κλάμα από ένα ζώο, είδε ένα σκύλο που είχε έναν όγκο πολύ προχωρημένο. Ο όγκος ενδέχεται να είναι τρία κιλά και τα δόντια του μαρτυρούν πως είναι προχωρημένης ηλικίας», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” και την Έλλη Κοκάλη o εθελοντής Γιώργος Ορφανίδης.

Η ηλικιωμένη σκυλίτσα που βρέθηκε εκεί έχει έναν τεράστιο όγκο στο σώμα της, που την εμποδίζει να κάνει ακόμη και την παραμικρή κίνηση χωρίς να τραυματίζεται και να αιμορραγεί. Όπως φάνηκε, κάποιοι την εγκατέλειψαν μέσα στο φαράγγι χωρίς φαγητό και νερό, με σκοπό να πεθάνει αβοήθητη με αυτόν τον φρικτό και βασανιστικό τρόπο.

Ο κ. Ορφανίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, έκανε σαφές πως η σκυλίτσα δε βρέθηκε μόνη της στο φαράγγι, αλλά κάποιο ανθρώπινο χέρι την οδήγησε εκεί.

«Στο σημείο που βρέθηκε δείχνει αδύνατο να πήγε ένα σκυλί. Πιστεύω πως ζούσε το σκυλί με κάποιους ανθρώπους με τον όγκο που έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της

Ο Στράτος Τούμπας, ο οποίος είναι κτηνίατρος, εξέτασε το ταλαιπωρημένο ζώο και μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” υποστήριξε πως η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και πως η κρισιμότητα της κατάστασης θα επιβεβαιωθεί με τη μεταφορά του ζώου στο χειρουργείο. Σε περίπτωση που ο όγκος έχει διαπεράσει τα ζωτικά όργανα της σκυλίτσας, τότε δε θα έχει μεγάλο χρόνο ζωής. Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα θα επιβεβαιωθούν από το χειρουργείο, που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Είναι πολύ άσχημη η εικόνα του ζώου που ήρθε στην κλινική μας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε ο όγκος του σκυλιού τι έχει επηρεάσει από όργανα. Οπότε πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργείο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Έχει τραυματιστεί το ζώο και έχει ανοίξει ο μαστός, και είναι πολύ δύσκολο το χειρουργείο», ανέφερε ο κ. Τούμπας.

Στο κτηνιατρείο στο Ηράκλειο, όπου μεταφέρθηκε η σκυλίτσα, θα επιχειρηθεί η αφαίρεση του όγκου, ώστε να ζήσει το χρονικό διάστημα που της απομένει σ’ ένα πλαίσιο φροντίδας και αγάπης, καθώς ο εθελοντής Γιώργος Ορφανίδης ανέλαβε την περίθαλψή της. Εθελοντές και πολίτες κάνουν έκκληση στις Αρχές, την ώρα που έρχονται στο προσκήνιο απανωτές καταγγελίες και για βαρελόσκυλα σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης, να συμβάλλουν στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News