«Καφεδάκι στο σπίτι» από Σεπτέμβριο για μερίδα ανεμβολίαστων - Υγειονομικοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους

Κρήτη
«Καφεδάκι στο σπίτι» από Σεπτέμβριο για μερίδα ανεμβολίαστων - Υγειονομικοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες & επαγγελματίες σχολιάζουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - «Δεν ξέρουμε με ποιον κόσμο θα δουλέψουμε»

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» τη χώρα, κυρίως τις νεότερες ηλικίες, πολίτες του νησιού, εκτιμούν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, σχολιάζοντας παράλληλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα.

«Η υποχρεωτικότητα δε θα αποδώσει, σε όσους είναι αρνητές του εμβολίου», τόνισε κατηγορηματικά σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Νίκος Ρηγάκης.

Ο κ. Ρηγάκης παράλληλα ανέφερε πως «το χειμώνα όταν θα κληθούμε να βάλουμε τον κόσμο στα καταστήματά μας, πέραν του ότι πρέπει να κάνουμε εμείς τους αστυνομικούς, τα ποσοστά είναι χαμηλά και δεν ξέρουμε με ποιον κόσμο θα δουλέψουμε» και κατέληξε εκτιμώντας πως «όσοι είναι αρνητές, με τον τρόπο αυτό δεν θα πειστούν για να πάνε να εμβολιαστούν».

Την ίδια ώρα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κάθονται όλοι μαζί και απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και την καλή παρέα, έχοντας πληροφορηθεί τα όσα θα ισχύσουν τις επόμενες ημέρες σε κλειστούς χώρους, σε εστιατόρια, ταβέρνες και όχι μόνο, καθώς θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Σημειώνεται πως αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο rapid test την εβδομάδα, τα οποία θα πληρώνουν με δικά τους έξοδα, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εντωμεταξύ με στάση εργασίας προειδοποιούν οι γειτονικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σε περίπτωση που τεθούν σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι συνάδελφοί τους.

 

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News