Ηράκλειο: Νέα σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα κενά

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Νέα σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλύτερα από πέρυσι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα - κάτι που επιβεβαιώνει και ο κλάδος των εκπαιδευτικών - θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανόλη Μπελαδάκη, η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με 1.491 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, πάντως, παρά την ικανοποίηση του συνδικαλιστικού χώρου στην Εκπαίδευση, πάγια απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση παραμένουν ζητήματα μαζικών διορισμών μόνιμου προσωπικού στα σχολεία, με στόχο τη δημιουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκείνης που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από μεθαύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου. Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes, όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης «συγχαίρει τους αναπληρωτές που διορίστηκαν στον νομό Ηρακλείου, τους καλωσορίζει και τους εύχεται καλή τοποθέτηση και καλή σχολική χρονιά».Παρακάτω αναφέρει ότι «με ιδιαίτερα ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη στελέχωση των σχολείων ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κάλυψε με τις νέες προσλήψεις των αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκαν το σύνολο των αναγκών σε εκπαιδευτικούς»...

Ανά κατηγορία οι νέες προσλήψεις

Αναλυτικότερα, στη Γενική Αγωγή προσελήφθησαν:

Στη Γενική Αγωγή:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ 6 (μειωμένου ωραρίου)

ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 5 μ.ω.

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ 20 μ.ω.

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ 25

ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 34

ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 26

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 164

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 174

ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 19

ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 25

ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 15

ΣΥΝΟΛΟ 513

Στην Ειδική Αγωγή:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 5

ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 5

ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ BRAILLE 1

ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ 39

ΠΕ60 ΕΙΔΙΚΗΣ 8

ΠΕ70 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ BRAILLE 3

ΠΕ70 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ 269

ΠΕ70 ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 1

ΠΕ70 ΕΙΔΙΚΗΣ 27

ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 5

ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 4

ΤΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 6

ΣΥΝΟΛΟ 373

Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΔΕ01 (ΕΒΠ - ΓΕΝΙΚΗΣ) 24

ΔΕ01 (ΕΒΠ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 17

ΠΕ21 (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 4

ΠΕ23 (ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 4

ΠΕ25 (ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΓΕΝΙΚΗΣ) 38

ΠΕ25 (ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 7

ΠΕ28 (ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 3

ΠΕ29 (ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 3

ΠΕ30 (ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 2

ΣΥΝΟΛΟ 102

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 503 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα για 1η φορά μετά από 12 χρόνια, οι οποίοι ανά κατηγορία είναι:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΟΙ

ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 5

ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 5

ΠΕ91.01 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 12

ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ 2

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ 13

ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 19

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 142

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 293

ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 10

ΣΥΝΟΛΟ 503

Έτσι, συνολικά διορίστηκαν:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 10

ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 36

ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 33

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ 8

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ 58

ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 58

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 164

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ 48

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 174

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ 300

ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 35

ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 30

ΕΒΠ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 41

ΕΕΠ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 61

ΣΥΝΟΛΟ 1.491

Σήμερα η ανάρτηση των κενών

«Η επιτυχία αυτή της κάλυψης όλων των κενών αναδεικνύει τόσο την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, αλλά και την πολύ καλή, τεκμηριωμένη προεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου», ανέφερε ο Μανόλης Μπελαδάκης.«Οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ με αποστολή SMS μηνυμάτων», σύμφωνα με τον ίδιο. Εξάλλου, όπως αναφέρει, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, όπου θα είναι αναρτημένα τα κενά, τις σχολικές μονάδες προτίμησής τους σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS για το σχολείο στο οποίο θα τοποθετηθούν.

«Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, δηλαδή από την 1η/9/2021 έως και τις 3/9/2021, στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αναλάβουν υπηρεσία. Η μισθοδοσία ξεκινά από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας στο σχολείο.

Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους αναπληρωτές και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τους διευθυντές, θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο TAXISnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Η έναρξη προϋπηρεσίας για όλους ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου», όπως αναφέρει ο Μανόλης Μπελαδάκης.

Συνολικά, ανακοινώθηκαν προσλήψεις 24.806 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2021-2022.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά...»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” Γιώργος Μακράκης είπε στη “Νέα Κρήτη” ότι ο φορέας ως συνδικαλιστικός από τη μια διαπιστώνει πως τα κενά με τα οποία ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά είναι πράγματι ελάχιστα, αλλά από την άλλη επαναφέρει τις πάγιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κλάδου για τις μαζικές προσλήψεις και τους μόνιμους διορισμούς.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας και στη Γενική Εκπαίδευση, έγιναν διορισμοί. Αυτοί οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία. Έγινε η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ήταν σημαντικός ο αριθμός των 850 μαζί με το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν απομείνει κενά», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή.

«Υπάρχουν κενά κι εμείς τα εντοπίζουμε κυρίως στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Κι επίσης υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κενών στην Παράλληλη Στήριξη. Δηλαδή στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Και συγκεκριμένα, ένας εκπαιδευτικός θα “μοιραστεί” σε δύο και σε τρία παιδιά, προκειμένου σε πρώτη φάση να μη μείνουν ακάλυπτα. Και υπάρχουν και κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής, κυρίως στα Τμήματα Ένταξης».

Ο Γιώργος Μακράκης συνέχισε λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Είχαμε ανάλογη περίπτωση και το 2016-2017, αλλά και το 2017-2018. Αντιθέτως, είχαμε προβλήματα κατά την περυσινή σχολική χρονιά».

Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής ευελπιστεί ότι θα καλυφθούν σε δεύτερη φάση τα κενά που υπάρχουν. «Επίσης, δεν έγιναν καθόλου προσλήψεις», όπως λέει, «στα τμήματα υποδοχής, που είναι για παιδιά που μιλούν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη και εκεί τα κενά είναι στα 25 με 30, ενώ δεν είχαμε πρόσληψη και στη Γαλλική Γλώσσα».

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News