Ηράκλειο

Πανελλήνιες 2021: Μεγάλες οι επιτυχίες των Κρητικών υποψηφίων

Αγκαλιά με το όνειρο οι επιτυχόντες

Η “νέα πολιτική” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, εμφάνισε τα αναμενόμενα - και σε πολλές περιπτώσεις... πολύ χειρότερα των αναμενομένων - αποτελέσματα: 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ λόγω του “κόφτη” των μορίων που εγκαινίασε το υπουργείο Παιδείας, ενώ μια σειρά από σχολές έχασαν... κάθε λόγο ύπαρξης, αφού έχουν ελάχιστους επιτυχόντες, ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό!

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σχολών όπως Φυσικής Καβάλας με 11 επιτυχόντες σε 201 θέσεις, το Μαθηματικό Σάμου με 5 επιτυχόντες σε 305 θέσεις, το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής Λήμνου με 6 επιτυχόντες σε 106 θέσεις, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης με 3 επιτυχόντες σε 185 θέσεις, το Μαθηματικό Καστοριάς με 6 επιτυχόντες σε 144 θέσεις, το Τμήμα Περιβάλλοντος Λάρισας με 6 επιτυχόντες σε 113 θέσεις, το Μαθηματικό Ηρακλείου με 31 επιτυχόντες σε 168 θέσεις, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πάτρας με 37 επιτυχόντες σε 96 θέσεις, το Τμήμα Περιβάλλοντος Μυτιλήνης με 5 επιτυχόντες σε 101 θέσεις, η Νοσηλευτική με 85 από 164, η Γεωπονία Καλαμάτας με 30 σε 152 θέσεις και η Λογιστική Κοζάνης με 30 επιτυχόντες στις 301 προσφερόμενες θέσεις.

Όπως αναμενόταν, ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε περισσότερες από 400 σχολές. Η μεγαλύτερη άνοδος κατεγράφη στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι της τάξης του 1.725%. Στη συγκεκριμένη σχολή, η βάση εισαγωγής άγγιξε τα 11.406 μόρια από 625 το 2020, αλλά αυτό οφείλεται στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφού στην πραγματικότητα η σχολή έχει... μονοψήφιο αριθμό επιτυχόντων! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις περισσότερες σχολές όπου σημειώθηκε πολύ εντυπωσιακή άνοδος των βάσεων εισαγωγής - δεν οφείλεται ούτε στο αυξημένο ενδιαφέρον, ούτε στα καλύτερα γραπτά των υποψηφίων, αλλά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και μόνο.

Οι σχολές- “ελίτ”

Βεβαίως υπάρχουν και οι σχολές όπου η αύξηση της βάσης εισαγωγής ήταν “κανονική” και όχι πλασματική και... δημιουργημένη μέσω της ΕΒΕ.

Οι σχολές υψηλής ζήτησης, όπως Νομικές, Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Πολυτεχνικές, Ψυχολογίας καθώς και οι Στρατιωτικές-Αστυνομικές Σχολές είχαν την... τιμητική τους και φέτος, καθώς στην πλειονότητά τους οι βάσεις εισαγωγής διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Το Τμήμα Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τους φετινούς φοιτητές με 18.035 μόρια, όταν πέρυσι η βάση εισαγωγής είχε διαμορφωθεί στα 17.175.

Στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών η βάση “σκαρφάλωσε” στα 17.096 μόρια, ενώ στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στα 18.246 από 17.625 πέρυσι.

Η Νομική Αθήνας, που προσελκύει κάθε χρόνο τη βαθμολογική “ελίτ” των υποψηφίων του 1ου επιστημονικού πεδίου, σημείωσε άνοδο, φτάνοντας τα 18.157 μόρια.

Στα ύψη εκτοξεύτηκε η βάση και στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ, “αγγίζοντας” τα 18.000 μόρια.

Ο πήχης ανέβηκε και σε μία σειρά άλλων περιζήτητων τμημάτων από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Τμήμα Ψυχολογίας Αθήνας (18.007 από 17.875 πέρυσι), το Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (17.774 από 17.000) και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (19.929 από 19.165).

Πτώση

Πτώση των βάσεων σημειώνουν 112 σχολές, με τη μεγαλύτερη στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, με τη βάση να διαμορφώνεται στα 10.549 μόρια από 19.550 πέρυσι. Η χαμηλότερη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται στα 7.141 μόρια (Σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη).

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 103.468, εκ των οποίων 84.946 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕ.Λ. και 18.522 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑ.Λ.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Δικαίωση, ικανοποίηση και νέοι στόχοι σε αυτή τη διαδρομή που ξεκινάει για πολλούς νέους που ανοίγουν πλέον τα φτερά τους στην πανεπιστημιακή τους διαδρομή. Κόποι χρόνων σε δύσκολες συνθήκες ανταμείφτηκαν και πλέον η φοιτητική ζωή ετοιμάζεται να αποτελέσει τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους. Επιτυχόντες μιλούν στη “Νέα Κρήτη” και μας χαρίζουν την αισιοδοξία και τις σκέψεις τους...

Οι επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές μιλούν για τους στόχους και το πώς κατέκτησαν την επιτυχία

Γιάννης Πατραμάνης (19.264 μόρια),

1ος στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, ΓΕ.Λ. Γαζίου

«Αισθάνομαι περήφανος που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Και χαίρομαι πως με τα μόρια που έβγαλα και με την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ανταμείφθηκαν οι κόποι των γονιών και των καθηγητών μου. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι στην προσωπική μου επιτυχία και πραγματικά τους ευχαριστώ. Μελλοντικούς στόχους και προσδοκίες δεν έχω θέσει. Σίγουρα, θέλω να τελειώσω τη σχολή και να γίνω ένας καλός γιατρός που θα βοηθάει την κοινωνία. Όσον αφορά την επιτυχία, θεωρώ πως δεν έρχεται απροϋπόθετα. Έρχεται μέσα από προσπάθεια. Και προσπάθεια σημαίνει συγκέντρωση στον στόχο και διάβασμα. Επίσης, καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας είναι και ο συναισθηματικός και κυρίως οι μαθητές να μην είναι αγχωμένοι τόσο κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών όσο και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς».

Ευαγγελία-Μαρία Γκερούση (19.228 μόρια),

33η στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Αισθάνομαι ενθουσιασμένη και δικαιωμένη που κατάφερα και πέτυχα έναν τόσο σημαντικό στόχο. Το προσπάθησα αρκετά. Διάβαζα συνεχώς. Και κατάφερα να βγάλω έναν αριθμό μορίων που δικαιώνει την προσπάθειά μου. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταφέρεις αυτό το αποτέλεσμα. Πλέον, θέλω να ανέβω στην Αθήνα και να νιώσω αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρώ πως είναι μια καινούργια περιπέτεια και θέλω να τη νιώσω όσο μπορώ. Μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή και η υπομονή. Αυτά είναι τα δύο συστατικά της επιτυχίας. Να υπομένεις την περιπέτεια του διαβάσματος και να επιμένεις συνεχώς χωρίς να τα παρατάς».

Ηλίας Βαβουράκης (19.133 μόρια )

43ος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Με τον αριθμό μορίων που συγκέντρωσα, ήξερα ότι θα περάσω στη συγκεκριμένη σχολή. Απλά, με το μήνυμα που έλαβα, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι θα περάσω στη συγκεκριμένη σχολή. Πλέον, δεν έχω άγχος και ανυπομονώ να πάω Αθήνα και να ζήσω μια εντελώς καινούργια ζωή. Να αποκτήσω νέες γνώσεις και νέες εμπειρίες που θα είναι ωφέλιμες για εμένα τον ίδιο. Θεωρώ πως η συνέπεια είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία. Η συνέπεια επίσης είναι κίνητρο και πόσο μάλλον να θέτεις στόχους. Η ζωή απαιτεί στοχο-προσήλωση και κυρίως να συνεχίζουμε να υπομένουμε παρά τις όποιες δυσκολίες. Εύχομαι ολόψυχα καλή φοιτητική σταδιοδρομία σε όλους».

Παναγιώτης Κουρτικάκης (19.114 μόρια),

Λύκειο Αλικαρνασσού, 16ος στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΑΣΟΕ

«Αισθάνομαι χαρούμενος. Διάβαζα αρκετά και χαίρομαι που οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν. Σίγουρα η επιτυχία είναι αποτέλεσμα διαβάσματος. Ωστόσο, δε θα έλεγα ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμα ή συνταγή επιτυχίας. Το κυριότερο είναι να μην τα παρατάς και ποτέ να μη το βάλεις κάτω. Ο στόχος πρέπει να είναι προσεγγίσιμος και να βάζεις τα δυνατά σου. Θέλω επίσης να πω σε όλα τα άτομα πως, σε περίπτωση που δεν κατάφεραν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί. Υπάρχουν αρκετά καλές προοπτικές στα Δημόσια ΙΕΚ και άριστες εναλλακτικές. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος στην επιτυχία».

Ελένη Πασπαλάκη (19.056 μόρια),

69η στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Χαρούμενη και συγκινημένη αισθάνομαι που πέρασα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι πέρασα στη συγκεκριμένη σχολή. Και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουν τα μαθήματα και να γνωρίσω αυτήν την όμορφη εμπειρία. Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι οι πολλές ώρες διαβάσματος. Το “κλειδί” της επιτυχίας είναι η μεθοδικότητα και η ουσιαστικότερη κατανόηση των μαθημάτων. Όσο πιο πολύ ο μαθητής κατανοήσει τα μαθήματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να έρθει σε επαφή με την επιτυχία. Επίσης, είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις δεύτερες ευκαιρίες και θεωρώ πως, εάν είναι στόχος ζωής να μπει κάποιος στο Πανεπιστήμιο, να το κάνει».

Αγησίλαος Γωνιανάκης (18.897 μόρια),

4ος στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Αισθάνομαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που κατάφερα και έβγαλα αυτό το σύνολο μορίων. Προσπάθησα πολύ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ήξερα ότι είχα βγάλει πολλά μόρια, αλλά είχα άγχος για το αποτέλεσμα. Τελικά, όλα πήγαν καλά και πλέον κάνω όνειρα για την Ιατρική. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να έχεις σωστούς καθηγητές. Εγώ είχα σωστούς καθηγητές, οι οποίοι πραγματικά μου έδωσαν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να θριαμβεύσω. Προσωπικά, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Επίσης, σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η στοχοθεσία, να θέσεις στόχους. Πλέον, το όνειρό μου είναι να γίνω ένας καλός γιατρός».

Μαρίνα Χουστουλάκη (18.867 μόρια),

23η στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Το ήξερα πως θα περάσω στη Νομική Θεσσαλονίκης, καθώς είχα βγάλει έναν αριθμό μορίων πολύ πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι. Επισημοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και έφυγε έτσι ένα μικρό βάρος από πάνω μου. Αισθάνομαι ωραία και ανυπομονώ να πάω στη Θεσσαλονίκη και να αισθανθώ την ανεξαρτησία της φοιτητικής ζωής. Θα μου λείψει το καλοκαίρι. Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας, θεωρώ πως είναι τέσσερις οι λέξεις- “κλειδιά”. Το πρόγραμμα για να μην παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας. Η αυτοπεποίθηση, που σημαίνει να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Η θετική ψυχολογία είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Αλλά και η καλή ψυχολογία βοηθάει αρκετά».

Δημήτρης Χατζηαθανασίου (18.825 μόρια)

3ος στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Γενικό Λύκειο Αρχανών

«Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που πέρασα στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου και πλέον έχω θέσει νέους στόχους. Σκοπός μου είναι να κυνηγήσω το όνειρό μου. Όποιος μαθητής δεν κατάφερε να περάσει, οφείλει να ξαναδώσει. Γιατί με την εκ νέου προετοιμασία έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Οφείλουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Τώρα, όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας, δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα. Ίσως βασικό στοιχείο της επιτυχίας είναι το πρόγραμμα και η μεθοδική μελέτη. Χρειάζεται ο μαθητής να κάνει μια ποιοτική και όχι ποσοτική μελέτη».

Γιάννης Νικηφοράκης (18.631 μόρια),

18ος στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Πραγματικά, αισθάνομαι συγκινημένος που πέρασα στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου. Προς το παρόν, δεν έχω σκεφτεί όνειρα και προσδοκίες, όλα ξεκινούν τώρα. Ήταν ένα όνειρο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι θετική ψυχολογία, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Ο καθένας πρέπει να πιστεύει - ακόμα και να υπερβαίνει πολλές φορές - τον εαυτό του. Επίσης, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και ο συναισθηματικός παράγοντας. Ποτέ κανείς δεν πρέπει να απογοητεύεται. Σημασία έχει να προσπαθεί και να παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του. Για όποιον μαθητή και μαθήτρια δεν τα κατάφερε να περάσει, τον προτρέπω να ξαναπροσπαθήσει ξεκινώντας και μαθαίνοντας από τα λάθη του. Σκεπτόμενος τι θέλει πραγματικά, με επιμονή και αγάπη σε αυτό που κάνει, θα είναι επιτυχής. Καλή σταδιοδρομία σε όλους».

Λυδία Γαβριδάκη (18.555 μόρια),

23η στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Είμαι ενθουσιασμένη. Ήταν μια σχολή που την ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατάφερα και πέρασα, και πραγματικά αισθάνομαι χαρά για τον ίδιο μου τον εαυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά και να έρθω σε επαφή με νέα άτομα. Ήταν ένα όνειρο ζωής. Μ’ ενδιαφέρει η σχολή και θα βάλω τα δυνατά μου για να φτάσω όσο γίνεται πιο ψηλά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η υπομονή, το πρόγραμμα και η προσπάθεια. Ο μαθητής πρέπει να προσπαθεί για να φτάσει στο μέγιστο των προσπαθειών του. Εύχομαι σε κάθε παιδί που δεν πέρασε να ξαναπροσπαθήσει και να μην τα παραιτήσει».

Ραφαέλα Γιαννακουδάκη (18.360 μόρια),

10η στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου

«Είμαι χαρούμενη και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πως σε μικρό χρονικό διάστημα δε θα μένω στο Ηράκλειο, αλλά σε μια άλλη πόλη, και θα ζήσω τη φοιτητική ζωή. Μια καινούργια ζωή με όνειρα και προσδοκίες ξεκινάει. Σαφώς με χαροποιεί που έβγαλα έναν αριθμό μορίων που θα μου δώσει την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να διδάξω δηλαδή Αγγλικά μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως το ποιοτικό διάβασμα είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία. Για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να περάσουν, θέλω να πω πως οι πανελλαδικές δεν είναι το σημαντικό γεγονός της ζωής και εάν θέλουν να περάσουν στην τριτοβάθμια να ξαναπροσπαθήσουν».

Τάσος Αγγελάκης (18.110 μόρια),

1ος στη ΣΜΥΝ, 1ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου

«Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Δεν το περίμενα πως θα περάσω πρώτος. Την ήθελα τη συγκεκριμένη σχολή εδώ και πολλά χρονιά. Η χρονιά ήταν περίεργη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο, θεωρώ πως το μεθοδικό διάβασμα και οι συστηματικές επαναλήψεις που έκανα με βοήθησαν να αριστεύσω. Μπορώ να πω πως πολλές φορές είδα τον εαυτό μου να κουράζεται, αλλά δεν τα παράτησα. Είχα πείσμα και ψυχική δύναμη. Δεν το έβαλα κάτω και προσπάθησα να φτάσω όσο γίνεται πιο ψηλά. Θέλω να εκφράσω και ένα μήνυμα, πως όποιος δεν πέρασε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ηττημένος. Πρέπει να βρει τη δύναμη να προσπαθήσει».

Στέλιος Ανυφαντάκης,

Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Ικανοποιημένος αισθάνομαι που πέρασα στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θέλω να ασχοληθώ με τον χώρο της εκπαίδευσης και θέλω, μόλις ολοκληρώσω τις σπουδές, να μπω στον χώρο της εκπαίδευσης. Να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα και κάποια στιγμή να γίνω καθηγητής σε δημόσιο σχολείο. Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι μια σχολή με ιστορία και χαίρομαι που θα γίνω μέλος της ιστορίας αυτής. Από εκεί και πέρα, θέλω να πω σε όλους τους μαθητές δεν κατάφεραν να περάσουν, να ξαναπροσπαθήσουν. Η προσπάθεια... αγιάζει τα μέσα και είμαι σίγουρος πως τη δεύτερη φορά θα τα πάνε καλύτερα σε σχέση με την πρώτη».

Αντώνης Αλεξάκης,

ΤΕΦΑΑ Αθηνών, 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου

«Φέτος είναι η δεύτερη φορά που δίνω πανελλαδικές εξετάσεις και ομολογώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήμουν αποφασισμένος όμως εξαρχής να σπουδάσω στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, την πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Πέρυσι δεν κατάφερα να περάσω για πολύ λίγο και πείσμωσα πολύ περισσότερο για φέτος. Συνεπώς το αποτέλεσμα το νιώθω και ως προσωπική δικαίωση των κόπων μου. Ήταν λίγο αναμενόμενο να μπω στη σχολή της επιθυμίας μου, όμως η πρωτιά μού επιβεβαίωσε ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Έτσι λοιπόν με πολλή δουλειά θα συνεχίσω ως φοιτητής. Προς το παρόν απολαμβάνω την επιτυχία μέχρι την είσοδό μου στα φοιτητικά έδρανα».

Αγγέλα Ταμιωλάκη (17.574), Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας, 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

«Ο κόπος τόσων χρόνων τελικά ανταμείφθηκε. Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο κορωνοϊός, κατάφερα με μεθοδικότητα και χωρίς υπερβολές να πετύχω έναν από τους στόχους μου, να περάσω στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρό μου!».

Διαβάστε περισσότερα για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια