Έκανε πράξη το όνειρό της η Αναστασία Μουντουφάρη - Πέρασε πρώτη στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη
Έκανε πράξη το όνειρό της η Αναστασία Μουντουφάρη - Πέρασε πρώτη στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 18.122 μόρια η Αναστασία Μουντουφάρη έκανε πράξη το όνειρο της να περάσει στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Η Αναστασία μαθήτρια του ΓΕΛ Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» με ένα φωτεινό χαμόγελο στο πρόσωπο δεν κρύβει την ικανοποίηση της.

«Το περίμενα, αλλά δεν περίμενα να βγω πρώτη» μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Το παιδαγωγικό ήταν η σχολή επιλογής της και για να πετύχει το στόχο πέρασε πολλές ώρες πάνω από τα βιβλία της. «Επειδή είχα συνηθίσει να διαβάζω πολύ ήθελα να γράψω πολύ καλά και πέρασα πρώτη». Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας; «Όσο και αν ακούγεται κλισέ, είναι το πρόγραμμα και η οργάνωση».

Μια που ήρθε η ώρα να περάσουν τα σχέδια σε φάση υλοποίησης η Αναστασία μας αποκαλύπτει ότι στους στόχους της είναι να κάνει και μεταπτυχιακά κατά προτίμηση στο εξωτερικό. «Μ αρέσει η ψυχολογία και ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι και πάνω σε αυτό». Έχοντας πάρει πρόσφατα το πτυχίο του πιάνου με άριστα δηλώνει ότι «θα ήθελα να φέρω τα παιδιά κοντά και στη μουσική. Θεωρώ ότι συνδυάζεται υπέροχα με τη διδασκαλία. Θα ήθελα παράλληλα να προχωρήσω τις σπουδές μου στη μουσική και με την αρμονία». Η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Αναστασία:

«Μ’ αρέσει να εξηγώ πράγματα» μας λέει. «Παίρνω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ότι μπορώ να μεταδώσω μια πληροφορία σε κάποιον, να την καταλάβει και να ανακαλύψει ότι αυτό που μαθαίνει έχει τη δική του σημασία. Και κυρίως να το εξελίξει από μόνος του. Θέλω να φέρω τους μελλοντικούς μου μαθητές όχι μόνο κοντά στη γνώση αλλά και στις γενικές αξίες για τη ζωή και κοντά στη μουσική. Είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου και ως μαθησιακή διαδικασία και ως ανθρωπιστική καθώς πλάθει χαρακτήρες. Ειδικά στο δημοτικό οπότε και αυτοί διαμορφώνονται».

 

Αφροδίτη Μουντουφάρη, με 17.490 μόρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Ψυχολογίας Ρέθυμνο

(ΓΕΛ Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»)

Η Αφροδίτη Μουντουφάρη κατάφερε να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε και να δρομολογήσει τα όνειρα της. Η ψυχολογία είναι ένα αντικείμενο που πάντα τη γοήτευε και όπως λέει η ίδια «νιώθω ότι ξεκίνησα μια νέα πορεία την οποία επέλεξα. Σε ένα αντικείμενο το οποίο μ’ αρέσει».

Η Ψυχολογία ήταν η πρώτη επιλογή της Αφροδίτης γεγονός που προσδίδει ακόμα σημαντικότερη διάσταση στην επιτυχία της. Καθώς η ίδια σπουδάζει και κιθάρα έχει σαν στόχο «παράλληλα να εξελίξω τη μουσική και ίσως στη συνέχεια να τα συνδυάσω». Όσο για τα ο μυστικό της επιτυχίας, αυτό είναι η πειθαρχία. «Το να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου. Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να μην απογοητεύεσαι και ακόμα και όταν πέφτεις να μπορείς να σηκώνεσαι πάνω». Φυσικά τόση προσπάθεια απαίτησε θυσίες. Όμως όπως μας λέει η Αφροδίτη Μουντουφάρη «ούτως η άλλως, αυτά που στερήθηκα δεν θα μπορούσα να τα έχω λόγω της κατάστασης που επικρατούσε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News