Ηράκλειο

Φόβος και τρόμος με το σκάφος των Τούρκων

Έβγαλαν το σκάφος από την είσοδο του λιμανιού του Τσούτσουρα και το εναπόθεσαν με ιμάντες πάνω σε τρέιλερ στον μόλο

Αυτά συμβαίνουν μόνο σε μια φαιδρή χώρα. Έβγαλαν δηλαδή το σκάφος που μετέφερε τους 8 Τούρκους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την είσοδο του λιμανιού του Τσούτσουρα και το εναπόθεσαν με ιμάντες πάνω σε τρέιλερ στον μόλο, ουσιαστικά στην αποβάθρα όπου κινείται κόσμος;

Η απομάκρυνση του σκάφους προφανώς έγινε με την οδηγία του Λιμεναρχείου, αλλά το Λιμεναρχείο... πως δε “σκέφτηκε” τον χώρο που επί ξηράς θα πρέπει να τοποθετηθεί το σκάφος για να μην κινδυνεύσουν οι άνθρωποι;

Δείτε προσεκτικά τη φωτογραφία. Κινούνται οχήματα. Υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, που σημαίνει ότι κινούνται πεζοί. Σκεφτείτε τώρα το χειρότερο σενάριο: Να κόψει κάποιος από λάθος ή πάνω στο παιχνίδι ένα παιδί έναν ιμάντα του σκάφους... Τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Αν παρατηρήσει μόνο κάποιος την καρίνα του σκάφους, θα καταλάβει το ύψος πάνω στην τροχήλατη πλατφόρμα και τον φόβο που κατέλαβε τους κατοίκους και παραθεριστές.

Ο προβληματισμός του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής Μανόλη Μαραγκάκη είναι εύλογος και απολύτως δικαιολογημένος, όπως και οι “κακές” σκέψεις που μπορεί κάποιος να κάνει βλέποντας αυτή την εικόνα, που αποτυπώνει πραγματικά μια επικίνδυνη κατάσταση.

Αυτά γίνονται σε ένα καρνάγιο για παράδειγμα, όπως επισημαίνει ο ίδιος. Δε γίνονται σε ανοιχτούς χώρους που κινούνται ελεύθερα μεγάλοι άνθρωποι αλλά και παιδιά, και μάλιστα σε μια άκρως τουριστική περιοχή. Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες στο Λιμεναρχείο θα ευαισθητοποιηθούν και συντόμως θα βρεθεί μια ασφαλής λύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια