Β. Κεγκέρογλου: «Να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών παράλληλης στήριξης»

Κρήτη
Β. Κεγκέρογλου: «Να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών παράλληλης στήριξης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει σε ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας

Με ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  επισημαίνει ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη όλων των αναγκών σε παράλληλη στήριξη για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις προσλήψεις που αφορούν στην παράλληλη στήριξη, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, είναι και φέτος πολύ λιγότερες των κενών, με συνέπεια οι αρμόδιες κατά τόπο διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, σοβαρά και μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα σχολεία, αφού έχει δοθεί προφορικά η οδηγία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμοστεί  «κόφτης» στις προσλήψεις που αφορούν στην παράλληλη στήριξη με μόλις δύο δασκάλους παράλληλης ανά σχολείο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες.

Πρόκειται για μια απόφαση άδικη και ανάλγητη που συνθλίβει παντελώς τα δικαιώματα των παιδιών στην παράλληλη στήριξη, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση όφειλε να κάνει τα μέγιστα για να εξασφαλίζει τις κατάλληλες μορφωτικές και υγειονομικές συνθήκες.

Για τον Ν. Ηρακλείου, γονείς, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών έχουν ήδη εκφράσει τους προβληματισμούς και ζητούν από το Υπουργείο να εγκρίνει τις πιστώσεις για την άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Επειδή πρέπει να καλυφθούν οι μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Επειδή η μη έγκαιρη προσέλευση της παράλληλης στήριξης στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει ως συνέπεια πολλά παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία.

Επειδή πολλοί γονείς αναγκάζονται να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη με την επιβάρυνση για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να είναι τεράστια  ενώ υπάρχουν και ακόμα περισσότεροι γονείς  που είναι άνεργοι και δεν είναι σε θέση να  διαθέσουν για τα παιδιά τους που έχουν ανάγκη.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα κενά στα σχολεία της χώρας  που αφορούν την παράλληλη στήριξη;

2) Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα ειδικά σχολεία και στα τμήματα ένταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News