Ακρωτήρι Σαραντάρη: Γνωρίστε τα αγαπημένα κολπάκια της Χερσονήσου

Ηράκλειο
Ακρωτήρι Σαραντάρη: Γνωρίστε τα αγαπημένα κολπάκια της Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά και μια σπηλιά στο αργιλώδες έδαφος

Τα Λιμανάκια της Χερσονήσου βρίσκονται 27χλμ ανατολικά του Ηρακλείου και είναι συνεχόμενοι κολπίσκοι που ξεκινούν από το Ακρωτήρι του Σαραντάρη και συνεχίζουν ανατολικά, ως το λιμάνι της Χερσονήσου. Είναι πραγματικά υπέροχες παραλίες με ήρεμα νερά, καθώς το ακρωτήρι του Σαραντάρη τις προστατεύει από το κύμα. Η πρόσβαση σε όλες είναι εύκολη και η τριγύρω περιοχή είναι ανεπτυγμένη τουριστικά. Η πολύβουη Χερσόνησος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ αν θέλετε να κάνετε βόλτα το βράδυ στα Λιμανάκια, υπάρχουν μερικά μπαράκια με ήρεμη μουσική. Ας δούμε τις παραλίες της περιοχής με τη σειρά, αρχίζοντας από τα δυτικά.

Η δυτικότερη ακτή που θα συναντήσετε στα Λιμανάκια, ουσιαστικά δεν είναι παραλία, αλλά ένας μεγάλος λείος βράχος (αποβάθρα) στον οποίο μπορείτε να κάνετε βουτιές. Βρίσκεται ακριβώς στη δυτική βραχώδη ακτή του Σαραντάρη, πολύ κοντά στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Κοντά στο εκκλησάκι υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί στο βράχο πάνω, όπου τα κοντινά ξενοδοχεία έχουν βάλει και ομπρέλες. Από εκεί υπάρχουν εξέδρες όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές. Μια βόλτα με μάσκα δίπλα στα βράχια της αποβάθρας είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ακριβώς παραδίπλα κάτω από τους κάθετους ασβεστολιθικούς βράχους, στη βάση της Χερσονήσου του Σαραντάρη, σχηματίζεται μια πανέμορφη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά και μια σπηλιά στο αργιλώδες έδαφος. Αυτή είναι και η αγαπημένη μας παραλία στην περιοχή της Χερσονήσου. Σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες, η παραλία στη βάση του Σαραντάρη προστατεύεται καλύτερα από το κύμα (καθώς η μικρή χερσόνησος την κρύβει από τον καιρό). Για να έρθετε εδώ ακολουθείτε τον κεντρικό δρόμο που περνάει παράλληλα με τα Λιμανάκια και οδηγεί στον Ανισαρά. Στο σημείο που ο δρόμος αλλάζει πορεία, κάθετα στην ακτή, εσείς συνεχίστε ευθεία στον χωματόδρομο.

Η πρόσβαση γίνεται με σκαλοπάτια από το σήμείο που τελειώνει ο χωματόδρομος. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι παραλίες γυμνιστών είναι αποκλειστικό προνόμιο των απόμερων ακτών της νότιας Κρήτης. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απόλυτα, καθώς στον τουριστικό Βορρά δεν λείπουν οι «οάσεις» των γυμνιστών, ακόμη και δίπλα σε τόσο τουριστικά μέρη όπως η Χερσόνησος. Πράγματι, αμέσως παραδίπλα από την προηγούμενη παραλία, υπάρχει η παραλία των γυμνιστών που προστατεύεται από τους ψηλούς γκρεμούς που βρίσκονται πίσω της.

Εδώ η άμμος εναλλάσεται με τα βράχια, ενώ το νερό είναι πάντα ήρεμο. Είναι πολύ καλή επιλογή για μπάνιο και για απομόνωση. Η πρόσβαση γίνεται από την προηγούμενη παραλία και περπατώντας στα βραχάκια ανατολικά.

Kείμενο - video: Πολιτιστικός σύλλογος Χερσονήσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News