Σκινιάς: Κάτοικοι μάζεψαν και μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ηράκλειο
Σκινιάς: Κάτοικοι μάζεψαν και μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πράξη αγάπης και συμπαράστασης

Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Σκινιά στο κήρυγμα του παραίνεσε τους κατοίκους του χωριού να μαζέψουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και κλινοσκεπάσματα για τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές με την προτροπή ότι ένα μικρό χωριό της Κρήτης μπορεί να κάνει τη διαφορά.  

Τα λόγια έγιναν πράξη και έτσι όλες τις ημέρες μέχρι την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Παναγίας (15 Αυγούστου) μικροί, μεγάλοι χωριανοί αλλά και άνθρωποι εκτός χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μαζεύτηκαν τρία αγροτικά οχήματα με 600 κιλά λάδι, 200 κιλά πατάτες, τρόφιμα, καθαριστικά και είδη ρουχισμού.

Έτσι την Τετάρτη 18 Αυγούστου μια ομάδα αποτελούμενη από τον εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκινιά Νικήτα Ζαμπουλάκη, τον Ιωάννη Προεστάκη, τον Νεκτάριο Παπαδάκη, τον Δημήτριο Μπριτζολάκη και τον Αριστομένη Παπαϊωάννου αναχώρησε για το χωριό Ροβιές Β. Εύβοιας, όπου επλήγησε από τις φονικές πυρκαγιές.

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 το πρωί πραγματοποιήθηκε η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Ροβιών, όπου τους υποδέχτηκε συγκινημένος, ο εφημέριος π. Νικόλαος Αναστασίου με το εκκλησιαστικό του συμβούλιο, ευχαριστώντας θερμώς την αποστολή από το χωριό Σκινιάς για την πράξη αγάπης και συμπαράστασης που επέδειξαν.   

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News