Κρήτη: 3 θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες – Γεμάτη η ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ

Χανιά
Κρήτη: 3 θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες – Γεμάτη η ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέρθηκε Ιταλίδα με covid από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο

Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης καθώς οι ΜΕΘ covid «φουλάρουν» και σταδιακά δεν θα υπάρχει κενό κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ήδη γέμισε η ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για το πώς θα αντιμετωπίσουν τυχόν νέα περιστατικά. Mε τους ασθενείς με κορωνοϊό να αυξάνονται δραμτικά υπάρχει έντονος προβληματισμός για το δύσκολο Αύγουστο που βιώνουν τα νοσοκμεία της Κρήτης. 

3 θάνατοι σε Ηράκλειο και Χανιά – Μεταφορά από Σαντορίνη στην Κρήτη

Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι θάνατοι στην Κρήτη. Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη «το απόγευμα της Πέμπτης πέθανε ένας 78χρονος άνδρας οποίος νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείο και κατέληξε και μια 82χρονη γυναίκα. Όπως έχω τονίσει ξανά όλοι όσοι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης μας μετέφεραν από τη Σαντορίνη στο ΠΑΓΝΗ μια Ιταλίδα ποιλυτραυματία με covid. Η μεταφορά έγινε κατ’ εξαίρεση».

Ωστόσο δεν καταγράφηκαν μόνο θάνατοι στο ΠΑΓΝΗ αλλά το βράδυ της Πέμπτης κατέληξε και ένας 60χρονος άνδρας στα Χανιά από επιπλοκές του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Μπέα στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου τα 5 στα 7 κρεβάτια είναι κατειλημμένα από ασθενείς, οπότε μένουν ακόμα δύο κενές κλίνες.

Στο ερώτημα πως θα κινηθεί στο εξής το ΠΑΓΝΗ στο εξής αφού η ΜΕΘ covid είναι γεμάτη η απάντηση του κ.Χαλκιαδάκη είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει προοπτική για νέα κλινική covid στο νοσοκομείο και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν για να αποφευχθούν τα χειρότερα καθώς αναμένται νέα έξαρση. Επίσης υποστήριξε ότι δεν χρειάστηκε ακόμη να γίνει ανάκληση αδειών και ρεπό για το προσωπικό. 

Πάντως όπως έγραψε το neakriti.gr ήδη σύμφωνα με τον σχεδιασμό o χώρος ανάνηψης χειρουργείων του ΠΑΓΝΗ μετατρέπεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

φωτογραφία Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News