Τουρισμός – Μικρά καταλύματα: Στη δίνη της πανδημίας – Πληρότητες στο 70% για την Κρήτη

Κρήτη
Τουρισμός – Μικρά καταλύματα: Στη δίνη της πανδημίας – Πληρότητες στο 70% για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H απουσία της βρετανικής αγοράς είναι εμφανής – Σημαντική βοήθεια από τα ελληνικά προγράμματα τουρισμού

«Ομιχλώδης» φαίνεται να είναι η φετινή τουριστική σεζόν για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με τις πληρότητες να φτάνουν το 70%, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο του 2019.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος των μικρών καταλυμάτων στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, η απουσία της βρετανικής αγοράς είναι εμφανής, ωστόσο οι επαγγελματίες του χώρου ευελπιστούν σε έναν καλύτερο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καθώς ο Ιούνιος κρίθηκε «χαμένος».

Στη δίνη της πανδημίας βρίσκονται και τα μικρά τουριστικά καταλύματα στο Ηράκλειο, η πλειονότητα των οποίων καταγράφει πληρότητα που δεν ξεπερνά το 70%, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στον κλάδο.

Ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ηρακλείου «Η Φιλοξενία» μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV έκανε λόγο για χαμηλές πληρότητες τον Ιούνιο, αλλά αυξημένα ποσοστά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σημαντικό «χτύπημα» για τον κρητικό τουρισμό αποτελεί και η απουσία των Βρετανών τουριστών, καθώς τα ποσοστά αφίξεων από τη συγκεκριμένη χώρα είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Όπως φαίνεται από τις κρατήσεις, σημαντική βοήθεια αποτέλεσαν τα προγράμματα «Κοινωνικός Τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους», αφού επέτρεψαν στους επιχειρηματίες να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό πελατών και να καλύψουν ένα μικρό μέρος των απωλειών.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η φετινή χρονιά τουριστικά κρίνεται καλύτερη από εκείνη του 2020 αλλά, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου δεν έχει φτάσει τα ποσοστά του 2019.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News