Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση, ο 10χρονος που παρασύρθηκε από τα κύματα στις Γούρνες

Ηράκλειο
Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση, ο 10χρονος που παρασύρθηκε από τα κύματα στις Γούρνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 10χρονος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του 10χρονου αγοριού, που κινδύνευσε να πνιγεί το Σάββατο σε παραλία των Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς στα επόμενα κρίσιμα 24ωρα, θα φανεί και η πορεία της υγείας του μικρού αγοριού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν εξετάσεις - μετά την πάροδο των δύο 24ωρων -, προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν αν έχουν προκληθεί βλάβες στην υγεία του μικρού αγοριού.

Υπενθυμίζεται πως ο 10χρονος που έκανε το μπάνιο του σε παραλία των Γουρνών, το Σάββατο, όταν παρασύρθηκε από τον έντονο κυματισμό, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν. Οι λουόμενοι μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες κατάφεραν να τον βγάλουν στην παραλία, χωρίς αισθήσεις.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έσπευσε άμεσα ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και μετά από ελάχιστη ώρα, ο 10χρονος επανήλθε με τους διασώστες να καταφέρνουν να επαναφέρουν τον σφυγμό του.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο ενώ μαζί με το παιδί, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μεταφέρεται και ο πατέρας του που σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότατα τραυματίστηκε στα βράχια, στην προσπάθεια του να σώσει το γιο του.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, υπήρξε κάποια ανάταξη στην κατάσταση υγεία του παιδιού μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, υποβλήθηκε σε εξετάσεις  στον αξονικό οι οποίες δεν έδειξαν κάτι.

Το 10χρονο παιδάκι διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News