Γούρνες: 10χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα – Διασωληνώθηκε και θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Γούρνες: 10χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα – Διασωληνώθηκε και θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διασώστες στην ακτή προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ προκειμένου να επαναφέρουν το σφυγμό του παιδιού

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στην Κρήτη, είχαν ως αποτέλεσμα ένα αγόρι 10 ετών που κολυμπούσε στη θάλασσα των Γουρνών του ν. Ηρακλείου, να παρασυρθεί από τον έντονο κυματισμό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε λιμενικό αλλά και ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λουόμενοι κατάφεραν να βγάλουν το αγόρι στην παραλία, χωρίς όμως αισθήσεις.

Αμέσως διασώστες ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και μετά από ελάχιστη ώρα, ο 10χρονος επανήλθε με τους διασώστες να καταφέρνουν να επαναφέρουν τον σφυγμό του.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο ενώ μαζί με το παιδί, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μεταφέρεται και ο πατέρας του που σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότατα τραυματίστηκε στα βράχια, στην προσπάθεια του να σώσει το γιο του.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, υπήρξε κάποια ανάταξη στην κατάσταση υγεία του παιδίου μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, υποβλήθηκε σε εξετάσεις  στον αξονικό οι οποίες δεν έδειξαν κάτι.

Το 10χρονο παιδάκι διασωληνώθηκε και θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Συγκλονιστική μαρτυρία του Σήφη Κορωνάκη για το παιδί που παρασύρθηκε από τα κύματα

«Χωρίς να φοβηθώ για τη ζωή μου βούτηξα για να βγάλω το αγοράκι. Κάναμε προσευχή στην Παναγία να βοηθήσει. Πληροφορηθήκαμε από γιατρούς ότι επανήλθε η αναπνοή του. Πιστεύω στην Παναγία ότι θα το βοηθήσει», τονίζει μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, που είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και γνώστης της θάλασσας όσο λίγοι, κολυμπώντας χειμώνα-καλοκαίρι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News