Ηράκλειο

Διάσωση 3 ατόμων ανοιχτά της Αμμουδάρας – Κινδύνεψε πατέρας με τις 2 κόρες του

Περιπέτεια και στο Φόδελε για μια μητέρα με τον γιο της

Μια σοβαρή περιπέτεια έζησαν ένας πατέρας με τις δυο κόρες του ανοιχτά της Αμμουδάρας, οι οποίοι είχαν ανοιχτεί 500-600 μετρά από την ακτή.

Τα τρία άτομα από την Πολωνία μπήκαν στην θάλασσα από κάποιο σημείο που υπήρχε κενό ανάμεσα στους ναυαγοσωστικούς πύργους, όμως ο ναυαγοσώστης που βρίσκονταν στην ανατολική μέτρια τους ειδοποίησε για να βγουν στην ακτή όμως εκείνοι δεν υπάκουσαν.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ναυαγοσωστικό σκάφος στην Παντάνασσα που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Αμμουδάρας, όπου ο ναυαγοσώστης σκάφους Δημήτρης Γραμμιντινός και ο χειριστής Κλάδος Μανώλης έσπευσαν στο σημείο.

Κατάφεραν παρά τον υψηλό κυματισμό να φτάσουν ταχύτατα στο σημείο και να τους προσεγγίσουν.

Τα τρία άτομα ήταν ήδη εξαντλημένα, και ο πατέρας είπε να βοηθήσουν πρώτα τις κόρες του.

Έτσι ο ναυαγοσώστης περισυνέλλεξαν πρώτα στο φουσκωτό τις κόρες και στην συνέχεια τον πατέρα και τους έφεραν κοντά στην ακτή με ιδιαίτερη προσοχή.

Στην ακτή περίμενε ασθενοφόρο όμως υπέγραψαν πως δεν ήθελαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα, περιπέτεια έζησε μια 38χρονη μητέρα με τον γιό της στο Φόδελε, οι οποίο παρασύρθηκαν στα 60 μέτρα από την ακτή.

Ο γιός κατάφερε να βγει προς τα έξω και κάλεσε σε βοήθεια με τον ναυαγοσώστη Μανώλη Κυπράκη να σπεύδει σε βοήθεια της 38χρονης από την Αυστρία.

Και σε αυτή την περίπτωση η διάσωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την γυναίκα να αρνείται επίσης να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο εκπαιδευτής ναυαγοσώστης  της «Κλάδος ksens» Δημήτρης Κλάδος συγχαίρει τους ναυαγοσώστες για την αποτελεσματικότητα τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας ακόμη λουόμενος, 40 ετών, Έλληνας, σε παραλία της Αμμουδάρας ζήτησε την βοήθεια ναυαγοσώστη καθώς δεν μπορούσε να βγει στην ακτή.

Και σε αυτή την περίπτωση η διάσωση στέφθηκε υπό επιτυχία.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια