Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Η στάση της περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας

Ηράκλειο
Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Η στάση της περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβεβαιώνεται πως η περιφέρεια είναι κυβερνητικό παράρτημα»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην στάση και την διαχείριση της περιφέρειας απέναντι στην πανδημία της νόσου Cοvid-19.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Μπροστά στην έκρηξη του 4ου κύματος της πανδημίας στην Κρήτη και το νέο lockdown του Ηρακλείου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ αρνήθηκαν - για πολλοστή φορά – την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητήσουν, ή έστω να βγάλουν ένα ψήφισμα για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση!

Ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του συμβουλίου σε ένα ξέσπασμα αυταρχικής συμπεριφοράς και τραμπουκισμού στα όρια του φασισμού, κραύγασαν «είμαστε το 95%, ό,τι θέλουμε κάνουμε».

Είναι βέβαια γεγονός πως ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ είναι πλέον όλοι μαζί, ένα σώμα, στην περιφέρεια!

Αλλά επίσης είναι γεγονός πως δεν είχαν πει στο 95% του λαού που τους ψήφισε, πως θα αντιμετώπιζαν την πανδημία, από την αρχή μέχρι σήμερα στο 4ο κύμα, με την κασέτα της «ατομικής ευθύνης» και του «μόνη λύση είναι το εμβόλιο».

Δεν είχαν πει πως δεν θα θέλουν ούτε να ακούνε –γιατί τους «κουράζει», όπως είπε ο πρωθυπουργός- για προσλήψεις και στήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να ανταποκρίνεται και στην πρόληψη και στη νοσηλεία και στον εμβολιασμό με πλήρη ενημέρωση του λαού!

Λένε πως γι’ αυτούς «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή». Τι άλλο θα έλεγαν άλλωστε; Μήπως περίμενε κανείς να πουν πως γι’ αυτούς πάνω απ’ όλα είναι τα κέρδη των επιχειρηματιών στην ιδιωτική υγεία, στο φάρμακο, στην παραγωγή και στο εμπόριο εμβολίων; Μήπως θα έλεγαν πως πάνω απ’ όλα βάζουν τα κέρδη των τουριστικών πρακτόρων, των αεροπορικών εταιρειών και των μεγαλοξενοδόχων; Αυτά υπηρετούν «πάνω απ’ όλα» και δεν θα το πουν ποτέ ανοιχτά!

Γι’ αυτό δεν θέλουν διάλογο και ζωντανή συζήτηση.  Προτιμούν το μονόλογο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –ΜΜΕ, τα κλειστά στόματα και τα lockdown, την καταστολή και τους τραμπουκισμούς απέναντι στο λαό.

Οι σύμβουλοι της περιφέρειας ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ είναι συνένοχοι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον Οικονομικό Απολογισμό της περιφέρειας για το 2020, που παρουσίασε έσοδα και έξοδα 118 εκατομμυρίων ευρώ. Τεκμηρίωσε πως η μίζερη πραγματικότητα του 2020 δεν έχει καμία σχέση με τα μεγάλα λόγια του προϋπολογισμού των 196 εκ. ευρώ. Πως το 91,6% από τα έσοδα δόθηκε από το κράτος για διεκπεραίωση κρατικών υποχρεώσεων, ενώ μόνο 4% ήταν η κρατική χρηματοδότηση για αρμοδιότητες της περιφέρειας και 4,4% προέρχεται από τέλη και φόρους. Επιβεβαιώνεται δηλαδή πως η περιφέρεια είναι κυβερνητικό παράρτημα, το «μακρύ χέρι» του αντιλαϊκού κράτους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News