Γ. Χαλκιαδάκης: Γιατί μεταφέρθηκαν ασθενείς του ΠΑΓΝΗ σε άλλο νοσοκομείο

Κρήτη
Γ. Χαλκιαδάκης: Γιατί μεταφέρθηκαν ασθενείς του ΠΑΓΝΗ σε άλλο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι δήλωσε στο neakriti ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Την ώρα που τα κρούσματα στην Κρήτη  κινούνται τα τελευταία 24ώρα σε αρκετά υψηλά επίπεδα - ενδεικτικά χθες έφθασαν τα 468 και προχθές σημείωσαν ρεκόρ αγγίζοντας τα  554 - δημιουργώντας ταυτόχρονα και πίεση στο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία όπου καταγράφεται καθημερινά μεγάλος αριθμός νοσηλειών, αχτίδα αισιοδοξίας αρχίζει και διαφαίνεται στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Χαλκιαδάκη η κατάσταση φαίνεται να «ηρεμεί» με λιγότερες εισαγωγές ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 10ήμερο ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στις εντατικές είναι 10- 13, γεγονός που σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαλκιαδάκη χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμο.

"Από  τη χθεσινή μας εφημερία φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. Δεν έχουμε την πίεση που είχαμε στις προηγούμενες εφημερίες. Οι εισαγωγές ήταν λιγότερες και η κατάσταση των ασθενών που κρίνεται ότι χρήζουν νοσηλείας είναι καλύτερη, οπότε αυτό είναι ενθαρρυντικό. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να έχουμε περισσότερους ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι το βασικότερο που μας ενδιαφέρει. Δηλαδή  αυτό το νούμερο το 10 μέχρι 13 ασθενείς το έχουμε το τελευταίο 10ήμερο και αυτό είναι το ενθαρρυντικό".

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 12 άτομα εκ των οποίων τα 9 είναι διασωληνωμένα ενώ στις κλινικές  covid συνολικά 44 ασθενείς εκ των οποίων 41 είναι ενήλικες και 3 παιδιά που νοσηλεύονται στις κλινικές covid Παίδων.

Ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη μεταφορά 3 ασθενών από το ΠΑΓΝΗ στο νοσοκομείο της Νεάπολης.

«Υπήρξαν 3 ασθενείς του νοσοκομείου μας, που δεν είχαν λόγο νοσηλείας στο ΠΑΓΝΗ και χρειάστηκε να μεταφερθούν νοσοκομείο της Νεάπολης για περαιτέρω ενδεχομένως παραμονή.

Είναι ασθενείς εμβολιασμένοι που βγήκαν θετικοί στον ιό, οι οποίοιδεν χρειάζονται νοσηλείας και δεν μπορούν να μένουν σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για φιλοξενία. Βρέθηκε λύση σε συνεννόηση με ΔΥΠΕ Κρήτης και το  νοσοκομείο Νεάπολης και θα παραμείνουν εκεί μέχρι η κατάσταση της υγείας τους να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, υποστήριξε ότι πρόθεση του είναι να αποσυμφορηθούν οι κλινικές covid με αποχώρηση και άλλων ασθενών, περίπου 8 ατόμων που δεν χρήζουν νοσηλείας στο ΠΑΓΝΗ και για τον λόγο αυτό ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον διευθυντή της κλινικής covid προκείμενου να γίνουν άμεσα οι σχετικές ενέργειες.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News