Απολογείται αύριο ο γιατρός που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου

Ηράκλειο
Απολογείται αύριο ο γιατρός που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ στο Ηράκλειο και την ιατρική κοινότητα από την σύλληψη

Μια σοβαρή καταγγελία απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές Ηρακλείου τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για άλλη μια καταγγελία για ασέλγεια, η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με 19χρονο να καταγγέλλει 50χρονο γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός άνδρας επισκέφτηκε τον ιδιώτη γιατρό για να υποβληθεί σε συγκεκριμένη εξέταση.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 19χρονος φοιτητής, βρέθηκε στο ιατρείο για να υποβληθεί σε υπέρηχο και να εξεταστεί για κιρσοκήλη στην περιγεννητική περιοχή.

 Όπως όμως τονίζει στην κατάθεσή του, κατά τη διάρκεια της εξέτασης πάγωσε όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι, αντί για εξέταση, ο 50χρονος ακτινολόγος τον θώπευε. Σοκαρισμένος αλλά χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, λίγη ώρα αργότερα, πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας, όπου έκανε την καταγγελία. Η Αστυνομία αμέσως μετά την καταγγελία προχώρησε στη σύλληψη του 50χρονου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Συγκεκριμένα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια προσβολή, αλλά και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο γνωστός γιατρός συνελήφθη μετά την καταγγελία και την έρευνα της Αστυνομίας. Μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Χθες το πρωί, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου όμως ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου. Ο γιατρός από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται με κατηγορηματικό τρόπο, υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε ήταν βάσει επιστημονικών διαδικασιών.

Μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος ακτινολόγος δηλώνει σοκαρισμένος και αρνείται όσα του αποδίδονται. Όμως ο εισαγγελέας, ο οποίος παρέλαβε χθες τη δικογραφία, άσκησε σε βάρος του δίωξη και μάλιστα, όπως προαναφέραμε, σε βαθμό κακουργήματος.

«Πιο σοκαρισμένος απ’ όλους είναι ο καταγγελλόμενος γιατρός. Αρνείται κάθε κατηγορία μετά αγανακτήσεως. Έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί», τόνισε ο συνήγορος του 50χρονου, Μάνος Κληρονόμος.

Σάλος στην ιατρική κοινότητα

Ο 50χρονος γνωστός ακτινολόγος, με έντονη κοινωνική παρουσία και δραστηριότητα, παραμένει υπό κράτηση, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία του Ηρακλείου, που έχει μείνει άφωνη μετά την είδηση αυτή, αλλά και στην ιατρική κοινότητα. Η είδηση της σύλληψής του γνωστού ακτινολόγου και η αποκάλυψη της καταγγελίας έπεσε σαν βόμβα στο Ηράκλειο, όπου ο 50χρονος έχει αναπτύξει πολυποίκιλη δραστηριότητα, για την οποία μάλιστα έχει αποσπάσει και διακρίσεις.

Φωτογραφία: rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News