Ηράκλειο

Σωματείο Καθαριστριών Ηρακλείου: «5 ευρώ μεροκάματο θα παίρνουν οι σχολικές καθαρίστριες»

«Απαράδεκτη η απόφαση του δήμου Αρχανών Αστερουσίων»

Ως «απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το Σωματείο καθαριστριών Ν. Ηρακλείου, την «απόφαση του δήμου Αρχαρνών Αστερουσίων να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες για 1.5 ώρα καθημερινά καταδικάζοντας τις σε χαρτζιλίκι αντί για μισθό και εθελοντισμό αντί για εργασία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απαράδεκτη η απόφαση του δήμου Αρχαρνών Αστερουσίων να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες για 1.5 ώρα καθημερινά καταδικάζοντας τις σε χαρτζιλίκι αντί για μισθό και εθελοντισμό αντί για εργασία .

Ο δήμος Αρχαρνών Αστερουσίων προχώρησε σε προκήρυξη για τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων .Και ενώ όλοι σχεδόν οι δήμοι του Ν. Ηρακλείου βάζουν δικά τους χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες στην καθαριότητα των σχολείων αυτός ενώ πέρυσι είχε 10 πλήρης και 8 μερικής σύνολο 18 .Φέτος ζητάει 21 άτομα μοιράζοντας τις ώρες .Καταδικάζοντας έτσι εργαζομένους σε 3ωρα ,2ωρα ακόμα και 1,5 ώρα εργασία .

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρχε μείωση των ωρών από το υπουργείο όπως και την πιθανή έλλειψη χρημάτων στον δήμο Αρχανων Αστερουσίων όμως θα μπορούσαν να παραμείνουν στα ίδια άτομα με πέρυσι και να μοιράσουν σε αυτά τις ώρες .

Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι καιρός για εκπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων .Η πανδημία συνεχίζεται και η νέα μετάλλαξη Δ χτυπάει και τους νέους .

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με έναν καφέ στην κυριολεξία για να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά και τα παιδιά ασφαλή .

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ .

Αυτοί οι εργαζόμενοι με 2 ώρες και 1,5 εργασίας δεν θα πάρουν σύνταξη δεν θα μπουν το καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας και σίγουρα δεν θα ζήσουν τις οικογένειες τους με 135 ευρώ.

Κόβοντας απλώς τον καφέ στα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές θα μπορούσατε να διπλασιάσετε το μισθό τους .

Το Σωματείο καθαριστριών Ν. Ηρακλείου προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση ωραρίου .

Ευθύνη στην περίπτωσή που βρεθεί συνάδελφος να δουλεύει πέραν του ωραρίου του έχει και ο διευθυντής του σχολείου και το σωματείο καθαριστριών είναι αποφασισμένο να περιφρουρεί και να καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τόσο στην επιθεώρηση εργασίας όσο και στο τμήμα ελέγχων του ΕΦΚΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια