Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης

Ηράκλειο
Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας που άλλαξε ριζικά το πρόσωπο του τουρισμού στην Ελλάδα

Πλήρης ημερών και αφού έζησε μια ζωή σαν όνειρο ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς γενάρχες του ελληνικού Τουρισμού απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Ξεκινώντας από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο, έφθασε να φιλοξενεί στα ξενοδοχεία του, παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς, σταρ, ηθοποιούς, αθλητές, δημιουργώντας ένα brand name, που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Ευτύχησε να δει δύο παιδιά, την Άννα και τον Παντελή και δύο εγγόνια, που το αγόρι φέρει και το όνομά του, Κωνσταντίνος.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης ξεκίνησε από το εμβληματικό Elounda Beach για να χτίσει την αυτοκρατορία των πολυτελών ξενοδοχείων του, την οποία άξια συνέχισαν και μεγάλωσαν τα παιιδιά του.

O Εξαιρετικός αυτός επιχειρηματίας, σύμφωνα με το money-tourism.gr, άλλαξε ριζικά το πρόσωπο του τουρισμού στην Ελλάδα. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος και οραματιστής, έθεσε πρώτος τις βάσεις του luxury τουρισμού και άλλαξε ριζικά τη βιομηχανία, αναδεικνύοντας πρώτος της ομορφιές της Ελλάδας σε υπερθετικό βαθμό . Ξεκινώντας στις αρχές του ‘70 με τα παγκοσμίως γνωστά και πολυβραβευμένα Elounda Beach και Elounda Bay, έφερε έναν νέο αέρα στον ελληνικό τουρισμό, προσελκύοντας για πρώτη φορά στη χώρα προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης – από αρχηγούς κρατών και πολιτικούς, μέχρι πασίγνωστους ηθοποιούς και αθλητές. Ένας μοναδικός επιχειρηματίας και ξενοδόχος, ο Κώστας έθεσε τα θεμέλια για αυτό που σήμερα αποκαλούμε τη σημαντικότερη βιομηχανία της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News