Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πυρόπληκτη περιοχή του Αγίου Θωμά

Κρήτη
Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πυρόπληκτη περιοχή του Αγίου Θωμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H καταστροφική πυρκαγιά έπληξε αγροτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο

Την πυρόπληκτη τοπική κοινότητα του Αγίου Θωμά Γόρτυνας, επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, εκπρόσωποι των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, ο αναπληρωτής Συντονιστής Νίκος Δρακάκης και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του κόμματος, Χρυσάνθη Καμπουράκη, Γιώργος Σκουλάς και Μάνος Παπαντωνάκης, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά Γιώργο Γαβαλά, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Γόρτυνας Γιώργο Φωτάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Δεσδενάκη, με θέμα την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε αγροτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώνεται στην περιοχή, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, και έκαναν αναφορά στην πολύ σημαντική παρουσία των πυροσβεστών, οι οποίοι έδρασαν άμεσα. Όπως επίσης ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης, ο δήμος Γόρτυνας προχώρησε μέσω των υπηρεσιών του στην αναγγελία ζημιών προς τον ΕΛΓΑ και αναμένονται άμεσα να διενεργηθούν οι εκτιμήσεις. Ζήτησαν δε την εντονότερη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στον δήμο Γόρτυνας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διαβεβαίωσαν ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Νίκο Δασκαλάκη και θα προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες. Τόνισαν επίσης, τη σημαντική συμβολή των πυροσβεστών και των εθελοντών που συμβάλλουν όχι μόνο στην καταστολή, αλλά πολύ περισσότερο και στην πρόληψη των πυρκαγιών.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, μετέβησαν σε κτηνοτροφική μάντρα που υπέστη ολική καταστροφή των υποδομών και του ζωικού κεφαλαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News