Προς lockdown το Ηράκλειο - Τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί

Κρήτη
Προς lockdown το Ηράκλειο - Τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις - Η "έκρηξη" κρουσμάτων στο Ηράκλειο οδηγεί στην εφαρμογή νέων δραστικών μέτρων

Σε καθεστώς lockdown, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να μπει το Ηράκλειο με δεδομένο ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό, στην Κρήτη φαίνεται να έχει "ξεφύγει", αφού χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων αγγίζοντας τα 214 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και συνολικά στην Κρήτη τα 440.

Πληροφορίες του neakriti, αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα - ίσως και εντός της ημέρας - αναμένονται ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό σχετικά με αυτό το ζήτημα αλλά και για άλλες περιοχές που η επιδημιολογική τους εικόνα έχει χτυπήσει «κόκκινο» όπως είναι η Ίος και η Πάρος.

Αυτό που έχει προταθεί για το Ηράκλειο, μέχρι στιγμής αφορά ένα lockdown τύπου Χανίων με ανοιχτό το ενδεχόμενο ωστόσο για αυστηρότερα μέτρα, ενώ με την ανακοίνωση των μέτρων η εφαρμογή τους θα γίνει την αμέσως επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα ισχύουν για 8 ημέρες από την στιγμή της ανακοίνωσης και επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν τεθεί και οι Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου, με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται πιθανότατα την Πέμπτη, ενώ υπενθυμίζεται πως τα Χανιά τελούν ήδη υπό καθεστώς αυστηρότερων μέτρων ως την Παρασκευή.

Η πρόταση των ειδικών αφορά τα παρακάτω μέτρα, όμως τα τελικά μέτρα θα αποφασίσει η κυβέρνηση:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από την μια το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί
  • Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών, απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:
  • Απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελάτων στα τραπέζια, τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live party, Εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές συναυλίες κτλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε Δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων, σε κάθε τραπέζι ως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ως 6 άτομα.
  • Αναστολή οικοδομικών εργασιών, θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση κηδείες, με την παρουσία έως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο με την παρουσία λειτουργών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News