Η Κρήτη στο πλευρό των πυρόπληκτων συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης

Κρήτη
Η Κρήτη στο πλευρό των πυρόπληκτων συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές πληροφορίες -Που μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι

Κύμα αλληλεγγύης και από την Κρήτη για την στήριξη των πυρόπληκτων της Ελλάδος οι οποίοι λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, είδαν τις περιουσίες τους τα τελευταία 24ώρα να παραδίδονται στις φλόγες  και οι ίδιοι με πόνο ψυχής να αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους και κόπους τόσων ετών.

Ήδη φορείς και συλλογικότητες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Δήμος Χερσονήσου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι στην απόλυτη καταστροφή που βιώνουν οι πυρόπληκτοι συνάνθρωποί μας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας δημιούργησαν την επιτακτική ανάγκη συλλογής τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

Έπειτα από επικοινωνία με εκπροσώπους από τις πληγείσες περιοχές η συλλογή των ειδών αφορά στα εξής προϊόντα:

  • Είδη καθαριότητας (χλωρίνη, σκούπες, φαράσια, απορρυπαντικά, σακούλες απορριμμάτων)
  • Φαρμακευτικό Υλικό (γάζες, betadine, οινόπνευμα, μωρομάντηλα, pulvo, Flamigel)
  • Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  • Μάσκες - αντισηπτικά
  • Χαρτικά
  • Τροφές, φάρμακα για τα ζώα
  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ)

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου, τις ώρες 07:30 - 15:30, στα εξής σημεία:

ΛΙΜΕΝΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), Φιλικής Εταιρείας 11 (πάνω από το ΤΟΜΥ Λιμ. Χερσονήσου),

ΓΟΥΡΝΕΣ - Γραφεία ΚΕΔΧ, εντός της πρώην αμερικανικής βάσης, (πλησίον πρώην αγγλικανικής εκκλησίας)

Σε όλα τα σημεία που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28970-29520, 2810-332138

Περιφέρεια Κρήτης

Επέκταση ωραρίου για την παροχή βοήθειας ειδών πρώτης ανάγκης που θα καλύψουν ανάγκες των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών και επιχειρήσεων στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης για παροχή βοήθειας ειδών πρώτης ανάγκης που θα καλύψουν ανάγκες των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, σας γνωρίζουμε ότι από Δευτέρα 16-08-2021 έως και Παρασκευή 20-08-2021 το σημείο παραλαβής ειδών που βρίσκεται η κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης επί της οδού Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία απέναντι από τα γυμνάσια ΤΑΛΩΣ θα παραμένει ανοιχτό από το πρωί ώρα 8.00 π.μ. έως και το απόγευμα ώρα 19.00 μ.μ. για την παραλαβή των προσφορών.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 14-08-2021 και τη Κυριακή 15-08-2021 το σημείο παραλαβής θα είναι κλειστό.

Η Περιφέρεια Κρήτης μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές συμπαραστεκόμενη στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών των περιοχών αυτών ανέλαβε πρωτοβουλία να συγκεντρώσει  είδη  πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγέντων – πυρόπληκτων περιοχών. Πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, μπορούν να προσέρχονται στην κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης που βρίσκεται επί της οδού Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία (Περιοχή Τάλως) και να παραδίδουν τα προϊόντα που θέλουν να προσφέρουν στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Σε συνεννόηση με φορείς της Αυτοδιοίκησης των πληγέντων περιοχών τα είδη που μπορούν να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες κατά προτίμηση είναι:

 -Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση (παστέλια, μπάρες πρωτεΐνης, κονσέρβες, χυμοί, γάλα, λάδι λίτρου, σάλτσες-πουμαρό, αλάτι και πιπέρι, μπισκότα, παξιμάδια, ξηροί καρποί, φρυγανιές, ψωμί τοστ, κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι κλπ.)

 -Εμφιαλωμένο νερό

 -Καθαριστικά είδη (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χλωρίνη, σκούπες, σφουγγαρίστρες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες κλπ.)

 -Ιατρικές Μάσκες προστασίας

 -Βρεφικά είδη (γάλα βρεφικό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες)

 -Φάρμακα (παυσίπονα και ασπιρίνες)

 -Φαρμακευτικά είδη (βαζελινούχες γάζες, επιδέσμους, βαμβάκι, αντισηπτικά, betadine, βιταμίνες, φυσιολογικοί οροί, κολλύρια, κρέμες για εγκαύματα, οινόπνευμα, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά σπρέι κλπ.)

 -Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, σφουγγάρια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες κλπ.)

 -Τροφές ζώων

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2810 528552 και 2813410219.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα Σωματεία της Δύναμης του εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών σε όλη την χώρα, που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η πύρινη λαίλαπα αφήνει πίσω της τεράστιες καταστροφές για το  περιβάλλον  αλλά και για τις περιουσίες των συνανθρώπων μας.

Η διάσωση των δασών, η απόλυτη προστασία κάθε κοινωνικού αγαθού αλλά και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, που αυτές τις μέρες δοκιμάζονται από τις καταστροφές συνιστούν κύριο μέλημα όλων των αρμόδιων αρχών.

Παράλληλα το ΕΚΗ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όσους με αυτοθυσία δίνουν τη δύσκολη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Πυροσβέστες μάχονται για όγδοη ημέρα στα πύρινα μέτωπα, προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων σε όλη την χώρα, αλλά και τα δάση που βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς.

Αλληλέγγυα το ΕΚΗ και τα Σωματεία της Δύναμης του απευθύνουν   έκκληση και προτρέπουν τους συναδέρφους εργαζόμενους του νομού Ηρακλείου να συνεισφέρουν κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους,  στις προσπάθειες, που καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης. Φορείς που έχουν αναλάβει την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, η παραλαβή των προϊόντων στην Περιφέρεια Κρήτης θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου και τις ώρες 9:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Κάθε προσφορά έχει τεράστια σημασία. Ας δείξουμε για μια ακόμη φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη  και την ανθρωπιά μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη στήριξης και συμπαράστασης στους πληγέντες.

Δήμος Φαιστού

Είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πληγέντες πυρόπληκτοι σε Εύβοια και Αττική, συλλέγει ο Δήμος Φαιστού σε μια προσπάθεια θα συμβάλει στο συνολικό έργο υποστήριξης που πραγματοποιείται. Μετά από επικοινωνία με το γραφείο Περιφερειάρχη Αττικής και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού θα συλλέγει τα παρακάτω είδη:

- Μάσκες Προστασίας.

-Αντισηπτικά είδη (γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια, αλκοολούχους λοσιόν).

- Φαρμακευτικά Είδη (φυσιολογικό ορό, παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων).

-Χαρτικά και λοιπά είδη για την προσωπική υγιεινή των πληγέντων

(μαντηλάκια καθαρισμού, πάνες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, σαπούνια,

αφρόλουτρα, βαμβάκι, υποσέντονα, οδοντόκρεμες).

- Εμφιαλωμένο νερό.

-Τρόφιμα μακράς διαρκείας, που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα χωρίς

επεξεργασία (γάλα εβαπορέ και βρεφικό, τυποποιημένους χυμούς, κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, μπισκότα).

-Τροφές για ζώα.

-Κλινοσκεπάσματα σε καλή κατάσταση (Σεντόνια και ελαφρές κουβέρτες).

-Υπνόσακους σε καλή κατάσταση.

Η συλλογή των ειδών πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 22 Αυγούστου. Η συλλογή θα πραγματοποιείται στο ισόγειο του Δημαρχείου Φαιστού στις Μοίρες από τις 9:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι καθώς και στα κοινοτικά καταστήματα, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και του «Σκουτελικό Τυμπακίου» και «Σκουτελικού Μοιρών». Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποσταλεί σε Αττική και Εύβοια.  

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News