Ηράκλειο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στο πλευρό των πυρόπληκτων

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ  εκφράζει τη  συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, στο προσωπικό της πυροσβεστικής και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών που δίνουν μια ηρωική μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένου ΠΑΓΝΗ:

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα πήρε σάρκα και οστά το φετινό καλοκαίρι. Ένοχοι για το έγκλημα είναι ο κυβερνητικός μηχανισμός που ευθύνεται για την έλλειψη πολιτικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ενώ ενδιαφέρεται για τα δάση μόνο στο βαθμό που αυτά γίνονται αντικείμενο κερδοφορίας για τα μεγαλοσυμφέροντα.

Με γυμνό μάτι διαπιστώναμε όλα αυτά που δεν γίνονται, γιατί δεν διατίθονταν κονδύλια για αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό του δάσους από ξερά δέντρα-χόρτα. Διαπιστώναμε ότι οι πυροσβέστες, πολλοί από αυτούς εποχιακοί που καλούνταν, δίνουν τη μάχη αυτή  με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και με λιγοστά και απαρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης, γιατί δεν περισσεύει χρήμα για τον εκσυγχρονισμό τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό να δείξει την μέγιστη δυνατή επιφυλακή όπου βρίσκεται, με αίσθημα ευθύνης να συμβάλει ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες. Η συμβολή στις  δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν νυχθημερόν άνιση μάχη με τις φλόγες μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση. Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

Τώρα είναι ώρα να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πολλοί δεν έχουν πού να μείνουν, με τι να συντηρηθούν, πώς να τα βγάλουν πέρα και η καταστροφή συνεχίζεται.

Απευθύνουμε κάλεσμα τους εργαζόμενους να εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, της Αττικής, της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερ, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, ιατρικά είδη, σεντόνια, κλινοσκεπασματα, κτλ.) για να παραδοθούν στους πυρόπληκτους άμεσα.

Τα είδη μπορούν να παραδίνονται στα γραφεία του σωματείου μας από την Δευτέρα 9/8, από τις 10πμ έως τις 2μμ».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια