Ευθ. Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV: Καθησυχάζει αλλά δεν αποκλείει νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι

Ηράκλειο
Ευθ. Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV: Καθησυχάζει αλλά δεν αποκλείει νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απάντησε και για τα όσα συμβαίνουν στην Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου στέλνοντας τα δικά του μηνύματα

Καθησυχαστικός για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου,  χωρίς ωστόσο να αποκλείει μια ακραία- όπως την χαρακτήρισε- περίπτωση σεισμικής δόνησης, μεγαλύτερη των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο φαίνεται να τείνει προς εκτόνωση χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποιος σεισμός μεγαλύτερος των 5 R.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας για τις ιδιομορφίες της περιοχής τόνισε πως οι ισχυρές επιταχύνσεις λόγω του μικρού εστιακού βάθους είναι που κάνουν τόσο αισθητούς τους σεισμούς ακόμα και τους πιο μικρούς όπως τα 3,1 Ρίχτερ που καταγράφηκαν λίγα λεπτά πριν τις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα παλιά κτίσματα τονίζει, ενώ αναφερόμενος στις κατοικίες που έχουν βρεθεί ακατάλληλες μέχρι στιγμής τόνισε πως οι περισσότερες από αυτές σε έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό δεν θα αντέξουν.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  εμφανίστηκε καυστικός για επιστήμονα  μέλος της εθνικής επιτροπής σεισμικού κινδύνου που είναι ιδιαίτερα «κινητικός»  δίνοντας  τις εκτιμήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ή   διαρρέοντας τμηματικά έγγραφα που δημιουργούν πανικό στους πολίτες χωρίς την ίδια ώρα να μετέχει στις συνεδριάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=jadKAZ65SZc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Φωτογραφία αρχείου: intime 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News