Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα στον Άγιο Μύρωνα

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα στον Άγιο Μύρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση προκάλεσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Άγιο Μύρωνα

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται κάθε μέρα που περνά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, σε πληθυσμό περίπου 650 ατόμων, νοσούν – τουλάχιστον φανερά – περισσότερα από 25 άτομα. Και λέμε φανερά αφού αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν πως ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί συγχωριανοί που νοσούν χωρίς να το παραδέχονται ή - ακόμα χειρότερα -  να λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας της δικής τους ή της δημόσιας υγείας.

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ο ιερέας του χωριού αλλά και αρκετά μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι οικογένειές τους. 

Χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που επικρατεί στο χωριό είναι το γεγονός πως οι εκδηλώσεις «Ραύκεια 2021» που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα είχε προγραμματίσει αναβάλλονται. 

Πρόκειται για εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή, 25/07/2021, εκτίνοντο ως και την Παρασκευή, 6/08/2021 και οι οποίες περιλάμβαναν, ανάμεσα στα άλλα, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δράσεις, ομιλίες.

Ωστόσο με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο πολιτιστικός σύλλογος ανακοίνωσε το Σάββατο 30 Ιουλίου την επ’ αόριστο αναβολή σημειώνοντας πως «Λόγω της εκτεταμένης καταστάσεις του covid 19 στην περιοχή μας οι εκδηλώσεις μετατίθενται σε νέες ημερομηνίες που θα ορίσουμε..... Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα... Προέχει η υγεία όλων μας!!!!!» 

Στο χωριό επικρατεί αναστάτωση τόσο για το σήμερα του πληθυσμού όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι με το μεγάλο πανηγύρι στις 8 Αυγούστου , ημέρα εορτασμού του Αγίου – πολυούχου και ονοματοδότη του χωριού – Μύρωνα. 

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται πως το χωριό θα μπει σε ειδικό καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Κάτοικοι της περιοχής, ζητούν από τις τοπικές δομές υγείας να σπεύσουν στο γραφικό κεφαλοχώρι προκειμένου αφενός να υποβάλλουν τον πληθυσμό σε τεστ και αφετέρου να ενημερώσουν ενδελεχώς τον πληθυσμό για τα εμβόλια κατά της νόσου covid 19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News