Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: «Απαράδεκτη άρνηση του Υπουργού να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δ. Μινώα»

"Σήμερα, που ο κ. Πρωθυπουργός είναι στο νησί μας καλό θα ήταν να επισκεφτεί και την πληγείσα περιοχή" αναφέρει ο βουλευτής

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την "άρνηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Μινώα Πεδιάδας''. 

Όπως τόνισε οκ.Βαρδάκης: «Απαράδεκτη η άρνηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κηρύξει τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,, παρά τις καταστροφές και τις καταγεγραμμένες έως αυτή τη στιγμή ζημιές σε κτίρια και οικίες, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα από τις τεχνικές υπηρεσίες, συνέπεια του ισχυρού σεισμού της 24ης Ιουλίου 2021, αλλά και της διαρκούς σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

Οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους για μία εβδομάδα διαμένουν στα αυτοκίνητά τους, αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των Αρμοδίων Υπουργείων. Ήδη καταθέσαμε ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για την κήρυξη του Δήμου σε σεισμόπληκτο, ώστε να ενεργοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν την οριοθέτησή του ως πληγείσα από το σεισμό περιοχή και την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων στους πληγέντες, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Και αυτό δεν προϋποθέτει την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόλα αυτά η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, στοχεύει πρωτίστως στην άμεση κινητοποίηση του αναγκαίου δυναμικού και των μέσων, καθώς και την προσφυγή σε διαδικασίες που είναι απολύτως απαραίτητες για την εξεύρεση επιπλέον πόρων, λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης που προκάλεσε η εκδήλωση του καταστροφικού φαινομένου.

Σήμερα, που ο κ. Πρωθυπουργός είναι στο νησί μας και θα κάνει σειρά επισκέψεων και στο Νομό μας, καλό θα ήταν να επισκεφτεί και την πληγείσα περιοχή και να δει ο ίδιος τη δραματική κατάσταση που επικρατεί. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα θα προσεγγιστεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ταχύτητα από την κυβέρνηση»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια