Ηράκλειο

To Hράκλειο αναδείχθηκε η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας με βάση τον νέο «Δείκτης Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι»

Αδελφοποίηση της πόλης του Ηρακλείου με το φανταστικό «νησί του Σόντορ» από την παιδική τηλεοπτική σειρά «Τόμας το Τρενάκι»

Ο Τόμας το Τρενάκι (Thomas & Friends™), η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά για παιδιά, που διδάσκει τη σημασία της φιλίας, ανακοινώνει σήμερα ότι το Ηράκλειο Κρήτης θα «αδελφοποιηθεί» με το νησί του Σόντορ, το φανταστικό σπίτι του Τόμας, αφού αναδείχθηκε η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας, σύμφωνα με τον  νέο «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι».

Σήμερα, 30 Ιουλίου, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας, ανακοινώνεται ο «Δείκτης Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι» που αποτελεί την κορύφωση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης/έρευνας στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα. Η μελέτη αυτή κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα των κατοίκων τους, θέτοντάς τους ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους. Η πρωτεύουσα της Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τα Ιωάννινα, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σημείωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία, καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, βάσει του «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι».  

Με τον αιδεσιμότατο Ουίλμπερτ Όντρι ως δημιουργό του, το νησί του Σόντορ υπήρξε το βασικό σκηνικό όπου εκτυλίσσονταν οι ιστορίες του Τόμας, οι οποίες βασίζονται στη φιλία και την ομαδική εργασία και έχουν λατρευτεί από γενιές και γενιές, για περισσότερα από 75 χρόνια.

Το Ηράκλειο κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας σταθερά υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η παροχή φροντίδας σε κάποιον φίλο που χρειάζεται βοήθεια και τα θετικά σχόλια για κάποιον άλλον ώστε να αποκτήσει μια θέση εργασίας. Το Ηράκλειο είναι επίσης το κατάλληλο μέρος για να ακούσει κάποιος έναν καλό λόγο, μια κολακεία, ένα κομπλιμέντο με το 58% των κατοίκων να κάνει συχνά φιλοφρονήσεις.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι εκείνοι που δίνουν συμβουλές στους φίλους τους όταν το χρειάζονται και τους ενθαρρύνουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Έδειξαν τη μεγαλύτερη προθυμία να μεταβούν στο πιο μακρινό μέρος, ώστε να βοηθήσουν έναν φίλο που το είχε ανάγκη, ταξιδεύοντας, για παράδειγμα, πάνω από 107 χιλιόμετρα προκειμένου να βοηθήσουν έναν φίλο με ξεφούσκωτο λάστιχο – απόσταση κατά 12 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον «Δείκτη Φιλίας», οι κάτοικοι της Αθήνας θα παρέμβαιναν,  προκειμένου να αποφύγει ένας φίλος τους μια δυσάρεστη κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι της Λάρισας θα άλλαζαν  το πρόγραμμά τους, ώστε να εξυπηρετήσουν έναν φίλο, ανιδιοτελώς. Η νέα έρευνα δείχνει ακόμα ότι στην Πάτρα οι φίλοι μιλούν πιο άνετα μεταξύ τους για τα συναισθήματά τους.

Η Δανάη Αγαδάκου, Ass. Marketing Manager της Mattel δήλωσε: «Το δώρο της φιλίας είναι πραγματικά υπέροχο και ο Τόμας το Τρενάκι πρεσβεύει αυτές τις αξίες, που γιορτάζουμε περήφανα εδώ και 75 χρόνια.. Επομένως, θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Ηράκλειο που αναδείχθηκε ως η πιο φιλική πόλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να «αδελφοποιήσουμε» επίσημα την πόλη του Ηρακλείου με το νησί του Σόντορ, το σπίτι του Τόμας, σε αναγνώριση των απίστευτων επιπέδων φιλίας που συναντά κανείς εκεί».

Η έρευνα του Δείκτη Φιλίας έχει διεξαχθεί παγκοσμίως. Σήμερα στην κατάταξη μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων συμπεριλαμβάνονται η Οξφόρδη ( Ηνωμένο Βασίλειο) , το Σύδνεϋ (Αυστραλία), το Ώκλαντ ( Νέα Ζηλανδία), η Νάπολη (Ιταλία), η Σμύρνη (Τουρκία) και η Κιέλτσε (Πολωνία) .

 Το Ηράκλειο και η Κρήτη έρχεται να προστεθεί σε αυτά τα έξι πιο φιλικά μέρη που σκαρφάλωσαν στην κορυφή του «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι» σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας έτσι την τιμή να «αδελφοποιηθεί» με το νησί του Σόντορ.

ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΦΙΛΙΑΣ

  1. Ηράκλειο – 28,0
  2. Ιωάννινα – 27,9
  3. Αθήνα – 26,8
  4. Θεσσαλονίκη – 26,7
  5. Λάρισα – 26,6
  6. Πάτρα – 25,6

Πώς υπολογίστηκε ο «Δείκτης Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι»

Εκ μέρους του Τόμας το Τρενάκι, η OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από όλη την Ελλάδα μεταξύ της 5ης και της 20ης Μαΐου 2021 με το δείγμα των ερωτηθέντων να προέρχεται από 6 διαφορετικές πόλεις. Στις απαντήσεις αντιστοιχίστηκε μια βαθμολογία ανά ερώτηση με βάση τη συνολική βαθμολογία περί «φιλικότητας» σε κάθε απάντηση, όπως καθορίστηκε από την OnePoll. Οι βαθμολογίες που έδωσε κάθε άτομο στις ερωτήσεις συγκεντρώθηκαν όλες μαζί για να σχηματίσουν μια συνολική βαθμολογία περί φιλικότητας για κάθε ερωτηθέντα, η οποία στη συνέχεια μεταφράστηκε ως μέσος όρος για κάθε πόλη. Αυτές οι, κατά προσέγγιση, βαθμολογίες πόλεων χρησιμοποιήθηκαν για την κατάταξη των πόλεων με βάση τη φιλικότητα και τη δημιουργία του Δείκτη Φιλίας.

Σχετικά με την Mattel

Η Mattel είναι μια κορυφαία στον κόσμο, εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών παιχνιδιών και καταναλωτικών προϊόντων. Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και εμπειρίες που εμπνέουν, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Προσελκύουμε τους καταναλωτές μας μέσα από το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών franchise, όπως είναι τα Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Thomas & Friends®, UNO® και MEGA®, καθώς και άλλες δημοφιλείς μάρκες που είτε έχουμε στην κατοχή μας είτε αδειοδοτούμε σε συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας. Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει υλικό ταινιών και τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις. Δραστηριοποιούμαστε σε 35 τοποθεσίες και διαθέτουμε προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρίες λιανικής και τεχνολογίας παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της, το 1945, η Mattel είναι υπερήφανη που αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην εξερεύνηση του θαύματος της παιδικής ηλικίας και στην ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια