Ανθρώπινο δράμα: 318 μέρες στα «αζήτητα» 68χρονος στο Βενιζέλειο

Ηράκλειο
Ανθρώπινο δράμα: 318 μέρες στα «αζήτητα» 68χρονος στο Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δεν τον έχει αναζητήσει και σε λίγες εβδομάδες θα συμπληρώσει έναν χρόνο φιλοξενίας στη Νευρολογική Κλινική

Ένα χρόνο συμπληρώνει σε λίγο στα... “αζήτητα” του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου μια ανθρώπινη ψυχή... Ο λόγος για έναν 68χρονο, που χθες συμπλήρωνε 318 ημέρες φιλοξενίας του στη Νευρολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το δράμα του ανθρώπου αυτού αποκάλυψε η “ΚΡΗΤΗ TV” χθες, αναδεικνύοντας τις τραγικές πτυχές σε κοινωνικά δράματα στο νησί μας, με φόντο το μεγάλο κενό στο κράτος πρόνοιας, το οποίο αδυνατεί να δώσει λύσεις, ακόμη και για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα... αζήτητα στα νοσοκομεία, μετά την αποθεραπεία τους!

Συγκεκριμένα, χθες, η “ΚΡΗΤΗ ΤV” έφερε στο φως της δημοσιότητας το δράμα ενός 68χρονου, ο οποίος φιλοξενείται επί 318 ημέρες στη Νευρολογική Κλινική του Βενιζελείου, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει... φως στο τούνελ για τη φροντίδα και φιλοξενία του σε δομή του νησιού. Κι όμως εδώ και έναν χρόνο περίπου αναζητείται λύση για αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό, ωστόσο μετά την αποθεραπεία του συνεχίζει να φιλοξενείται στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί άδειο κρεβάτι σε προνοιακή δομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, αυτό το οποίο ξεκάθαρα προκύπτει είναι ότι τα κοινωνικά δράματα στην Κρήτη έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς το ίδιο το κράτος πρόνοιας σηκώνει τα χέρια ψηλά σε περιπτώσεις πολιτών που φιλοξενούνται ακόμη σε κλίνες νοσοκομείων, μετά την αποθεραπεία τους!

Και όσο και αν ακούγεται, ίσως, ως υπερβολή, αυτή είναι τη δυσάρεστη πραγματικότητα, εν έτει 2021!

Η θλιβερή ιστορία

Αναλυτικότερα και με βάση τα στοιχεία του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, ο άτυχος 68χρονος εισήχθη στο Βενιζέλειο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020. Εξιτήριο δεν έλαβε, καθώς ο άνθρωπος αδυνατεί να ζήσει μόνος του, ενώ μετά την αποθεραπεία του στη Νευρολογική Κλινική δεν είναι σε θέση να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος είναι ανασφάλιστος, ενώ συγγενικό του πρόσωπο δηλώνει αδυναμία φροντίδας και φιλοξενίας.

Για το κοινωνικό αυτό ζήτημα, το προνοιακό κράτος δεν έχει δείξει το ανθρώπινό του πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Θωμάς Μαρής, απέστειλε επιστολές προς τη διοίκηση και προς την Κοινωνική Υπηρεσία, γνωστοποιώντας το πρόβλημα και τις πτυχές της απίστευτης ταλαιπωρίας του 68χρονου, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς το παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα φιλοξενίας του.

Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αδειάσει κρεβάτι στη συγκεκριμένη δομή, η οποία φιλοξενεί συνολικά 80 ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, αναπηρίες και όχι μόνο.

Σε επικοινωνία που είχε η “ΚΡΗΤΗ ΤV” με την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην επίμαχη δομή στον Άγιο Νικόλαο, κ. Πεδιώτη, η ίδια έκανε σαφές ότι δεν υπάρχουν άδεια κρεβάτια, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν 30 αιτήματα φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εδώ και αρκετούς μήνες.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, θα δοθεί προτεραιότητα στην περίπτωση του 68χρονου, ο οποίος θα φιλοξενηθεί ως άστεγος στη δομή, η οποία καλύπτει όχι μόνο τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου αλλά όλο το νησί.

Μέχρις ότου αδειάσει κρεβάτι, ο 68χρονος θα φιλοξενείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και θα ανεβαίνει τον δικό του “Γολγοθά”, καθώς, όπως φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο και δυσάρεστο τρόπο, το κράτος πρόνοιας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες, ακόμη και αν πρόκειται για πολύ ευαίσθητες περιπτώσεις, όπως αυτή του 68χρονου κ. Γιώργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News