Ηράκλειο

Σεισμοί: Ζημιές σε 100 παλαιά κτίρια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος - «Πληγώθηκαν» εκκλησίες και κατοικίες

Στην Κρήτη αναμένεται ο Ευθ. Λέκκας για τη συνεδρίαση του οργάνου πολιτικής προστασίας

Περίπου 100 παλαιά κτίρια έχουν υποστεί φορές λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών στο δήμο Μινώα Πεδιάδος με τα κλιμάκια να συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή.

Μεταξύ των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες 3 μόνιμες κατοικίες και 8 εκκλησίες. Πενταμελές κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Καταστροφών του υπουργείου που έχει ως έδρα τα Χανιά, βρέθηκε την Τρίτη σε περιοχές του δήμου για τη σήμανση.

Μάλιστα το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης πιθανότατα παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιου Λέκκα .

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Έλεγχος κτιρίων από κλιμάκιο μηχανικών της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Σε συνέχεια του έργου των αυτοψιών που διενέργησαν τις προηγούμενες μέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό του περασμένου Σαββάτου 24 Ιουλίου, κατέφτασε σήμερα κλιμάκιο πέντε μηχανικών της Γεν. Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών το οποίο και ελέγχει μαζί με τους μηχανικούς του Δήμου, από νωρίς τα πρωί, τα κτίρια δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που έχουν υποστεί ζημιές προκειμένου στη συνέχεια να προβεί σε σχετικό χαρακτηρισμό (σήμανση) αυτών όπου απαιτείται.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νου Αραβιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ & ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γνωστοποιούνται οι χώροι καταφυγής, καταυλισμού και παροχής πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τα εν λόγω σημεία καθώς και οδηγίες προστασίας από το σεισμό, είναι διαθέσιμα και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) για κινητές συσκευές «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα μέσω App Store και Google Play.

(H φωτογραφία του Νίκου Παπαδάκη είναι από το χωριό Σαμπάς Ηρακλείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια