Σαμπάς: «Έχασε» τη γυναίκα του στο σεισμό του 1999 και ζει ξανά τον εφιάλτη

Ηράκλειο
Σαμπάς: «Έχασε» τη γυναίκα του στο σεισμό του 1999 και ζει ξανά τον εφιάλτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Αναπολιωτάκης κοιμάται στο αυτοκίνητο καθώς το σπίτι του υπέστη ρωγμές

Οι συνεχείς δονήσεις πάνω από ενάμιση μήνα στο Αρκαλοχώρι έχουν ζώσει με φόβους τους κατοίκους. Όλοι είναι έντρομοι ότι θα γίνει κάτι δυνατό και θα κινδυνεύσουν. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται και προσωπικές ιστορίες στο προσκήνιο, που προσθέτουν δραματικότητα στο όλο σκηνικό του τρόμου και του φόβου μιας σεισμικής δραστηριότητας που δεν έχει τέλος.

Ο Γιάννης Αναπολιωτάκης ζει σε ένα παλιό πετρόκτιστο σπίτι στον Σαμπά. Το σπίτι του υπέστη σοβαρές φθορές. Ρωγμές, σοβάδες που “έφυγαν”, κομμάτια που κατέρρευσαν...

Φοβάται μην πέσει και τον καταπλακώσει το σπίτι του

Τα βράδια κοιμάται μέσα σε ένα διθέσιο φορτηγάκι που διαθέτει για να γλιτώσει από τον νυχτερινό εφιάλτη. Φοβάται μην πέσει και τον καταπλακώσει το σπίτι του... Όπως έγινε και πριν από 22 χρόνια στην Αθήνα. Όπως ο ίδιος λέει, ζει ξανά και ξανά εδώ και 52 μέρες και νύχτες τον ίδιο εφιάλτη. Θυμάται τον σεισμό του 1999 στην Αθήνα, που το σπίτι πλάκωσε και σκότωσε τη γυναίκα του. Ύστερα από 22 χρόνια ζει ξανά και ξανά την ίδια αγωνία, το ίδιο άγχος τού καταβάλλει την ψυχή και ο ίδιος φόβος έχει επιστρέψει για να τον στοιχειώνει!

Όπως αναφέρει «Φοβάμαι να κοιμηθώ γιατί πέφτουνε σοβάδες , τι κάνω, και έτσι αναγκαστικά την ‘’βγάζω» στο αυτοκίνητο το βράδυ. Έχω (κακή) εμπειρία το ’99. Τρελάθηκα…Σκοτώθηκε η γυναίκα μου από το σεισμό και από τότε…».  

Αυτοψία στα χωριά του Δήμου Μινώα

Εν τω μεταξύ αυτοψία στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όπου υπήρξαν ζημιές από τον μεγάλο σεισμό του περασμένου Σαββάτου, προχωρούν κλιμάκια του δήμου, αποτελούμενα από μηχανικούς, τα οποία προχωρούν σε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών σε παλιές και πετρόκτιστες κατοικίες. 

Κλιμάκιο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο χωριό Σαμπάς, όπου καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές, με τους δημότες να παραμένουν φοβισμένοι μετά το μεγάλο σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.   

Ορισμένα κτίρια χαρακτηρίζονται πολύ επικίνδυνα, όπως έκριναν μηχανικοί του δήμου, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρώσουν την Τρίτη τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ώστε στη συνέχεια να δοθεί η επόμενη μάχη για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News