Καλοί Λιμένες: «Με βοήθησαν οι Άγιοι. Ένιωθα ότι θα πνιγώ, πάλευα με τα κύματα...»

Ηράκλειο
Καλοί Λιμένες: «Με βοήθησαν οι Άγιοι. Ένιωθα ότι θα πνιγώ, πάλευα με τα κύματα...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπαν οι διασωθέντες που τα κατάφεραν από θαύμα - Κολυμπούσε 5 ώρες ο 45χρονος

Σε καλή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 45χρονος που κολύμπησε επί 5,5 ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά κατάφερε με αυτοθυσία να δώσει αίσιο τέλος στην απίστευτη περιπέτεια του ίδιου και της Γερμανίδας φίλης του, που επίσης προληπτικά παραμένει στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι δυο τους αποτελούν τους ναυαγούς που αναζητούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου από την περιοχή του Λέντα, από όπου είχαν ξεκινήσει με βάρκα, η οποία όμως ανετράπη λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με τους ίδιους ως εκ θαύματος να βρίσκονται ζωντανοί μετά από ώρες αγωνίας.

Οι πτυχές της ιστορίας τους εξακολουθούν να συγκλονίζουν, καθώς ο Κρητικός ομογενής κατάφερε να κολυμπήσει επί ώρες και να ζητήσει βοήθεια κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι στιγμές, με τον άνδρα και τη γυναίκα να παλεύουν με τα κύματα για αρκετές ώρες μέχρι να φτάσουν στη σπηλιά, ήταν εφιαλτικές. Φώναζαν για βοήθεια, όμως δεν τους άκουγε κανείς. Οι ώρες κυλούσαν βασανιστικά...

«Με βοήθησαν οι Άγιοι. Ένιωθα ότι θα πνιγώ, πάλευα με τα κύματα...»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο 45χρονος αποφάσισε να κολυμπήσει προς τη Μονή Κουδουμά. Κολυμπούσε επί 5,5 ώρες, με το σώμα του να είναι γεμάτο πληγές, καθώς τα κύματα τον χτυπούσαν στα βράχια. Τελικά, κατάφερε να βγει στη στεριά και να καλέσει για βοήθεια. «Με βοήθησαν οι Άγιοι. Ένιωθα ότι θα πνιγώ, πάλευα με τα κύματα...», ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου προς τον ξάδελφό του Νίκο Πελεκανάκη, ο οποίος μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV”, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο θαύμα.

Συγκλονισμένος ο ξάδελφός του Νίκος Πελεκανάκης, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό περιέγραψε πτυχές της απίστευτης αυτής περιπέτειας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, τη στιγμή που η βάρκα αναποδογύρισε μεταξύ Αγίου Ιωάννη και Κουδουμά. «Εκεί που πήγαινε, ξαφνικά ένα κύμα σήκωσε πάρα πολύ ψηλά τη βάρκα, με αποτέλεσμα αυτή να τουμπάρει. Το μαγιό του ξαδέλφου μου σε κάποια στιγμή κάπου μπέρδεψε. Ξαφνικά βρέθηκε να παλεύει μέσα στη θάλασσα για να σωθεί. Τον ρώτησα “πώς τα κατάφερες και βγήκες στη στεριά;” και μου είπε “δεν είχα άλλη επιλογή. Με βοήθησαν οι Άγιοι, ξάδερφέ μου”, είπε, “η Αγία Άννα, η Παναγία του Κουδουμά, όλοι μαζί. Έλεγα τώρα θα πνιγώ”, μου είπε, “και μια στιγμή, μια μεγάλη δύναμη μού έδινε ώθηση και έτσι έσκιζα τα κύματα”. Αυτά τα λόγια μού είπε ο ξάδελφός μου όταν τον επισκέφτηκα στο Βενιζέλειο... Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε τι είναι;», είπε ο Νίκος Πελεκανάκης.

«Είχε την αίσθηση ότι πνίγεται, ότι τελειώνει», πρόσθεσε περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε ο ξάδελφός του. Όπως λέει συνεχίζοντας ο κ. Πελεκανάκης, «τελικά οι δυο τους κατάφεραν και βγήκαν σε μια σπηλιά. Εντωμεταξύ βλέπανε τα ελικόπτερα και τα σωστικά που τους έψαχναν. Φωνάζανε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν τους άκουγε. Ο ξάδελφός μου προσπάθησε να κολυμπήσει, όμως τα κύματα τον χτυπούσαν στα βράχια, με αποτέλεσμα το σώμα του να είναι γεμάτο πληγές. Όταν μετά από 5,5 ώρες βγήκε στη στεριά και συγκεκριμένα στη Μονή Κουδουμά, ο ξάδελφός μου ζήτησε λίγο νερό από κάποιον άνθρωπο που βρισκόταν εκεί και ο οποίος κατάλαβε ότι ήταν ο ναυαγός που ψάχνανε».

Να σημειωθεί ότι ο 45χρονος νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Φοβισμένη και αγχωμένη η 39χρονη

Ο ερασιτέχνης ψαράς Σταύρος Τσαπαρίδης, ο οποίος ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό, προσέγγισε με μεγάλη δυσκολία τη σπηλιά και έκανε σινιάλο στη γυναίκα, η οποία βούτηξε και έτσι την παρέλαβαν και τη μετέφεραν στις Τρεις Εκκλησιές. Η 39χρονη «ήταν φοβισμένη», δήλωσε ο ερασιτέχνης ψαράς, με τη γυναίκα να νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο ερασιτέχνης ψαράς που κλήθηκε να προσεγγίσει τη σπηλιά όπου βρισκόταν η 39χρονη, περιγράφει τη δύσκολη, λόγω θαλασσοταραχής, αποστολή και τις πρώτες στιγμές της Γερμανίδας μετά τη διάσωσή της: «Η φουρτούνα ήταν μεγάλη και δυσκολεύτηκα και εγώ να προσεγγίσω τη γυναίκα, που ήταν πάρα πολύ φοβισμένη και αγχωμένη. Τη μεταφέραμε με μεγάλη δυσκολία λόγω καιρού στις Τρεις Εκκλησιές και της δώσαμε φαγητό, νερό και ό,τι άλλο χρειαζόταν έως ότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», είπε ο ερασιτέχνης ψαράς Σταύρος Τσαπαρίδης.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News