Καλοί Λιμένες: Πάλευε 5 ώρες με τα μανιασμένα κύματα ο 45χρονος - Πως σώθηκε το ζευγάρι

Ηράκλειο
Καλοί Λιμένες: Πάλευε 5 ώρες με τα μανιασμένα κύματα ο 45χρονος - Πως σώθηκε το ζευγάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απίστευτη δύναμη ο 45χρονος κολύμπησε μέχρι την Μονή Κουδουμά με 7 μποφόρ

Μια απίστευτα θετική εξέλιξη είναι αυτή για τους μέχρι και χθες το μεσημέρι αγνοούμενους, έναν 45χρονο και μια 39χρονη, οι οποίοι το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, μίσθωσαν βάρκα από την περιοχή του Λέντα για να πραγματοποιήσουν μία εκδρομή εν πλω, όμως λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, η βάρκα ανοικτού τύπου, στην οποία επέβαιναν, ανετράπη.

Παράλληλα σοκ προκάλεσαν οι λεπτομέρειες της περιπέτειας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος και η 39χρονη βρίσκονταν και βρήκαν καταφύγιο το βράδυ σε μια σπηλιά κοντά στη Μονή Κουδουμά. Ο 45χρονος βρήκε την ευκαιρία χθες το μεσημέρι, όταν είδε πως τα κύματα υποχώρησαν ως ένα βαθμό, και κολύμπησε μέχρι τη Μονή Κουδουμά για βοήθεια, όπως αναφέρει το neakriti.gr. Εκεί φέρεται να βρήκε τον μάγειρα της Μονής, ο οποίος περίπου στις 16:15 ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές. Στη συνέχεια, σκάφος μετέβη στη σπηλιά όπου βρισκόταν ακόμη η γυναίκα, και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της. Ο άνδρας μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο για ιατρική περίθαλψη, ενώ και η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά με το σκάφος του Λιμενικού στις Τρεις Εκκλησίες και από εκεί ασθενοφόρο τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Το σημείο της σπηλιάς δεν απέχει πάρα πολλά ναυτικά μίλια από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη τους, όμως γίνεται λόγος για ένα σημείο απόκρημνο, στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το neakriti.gr, αμφότεροι ήταν εξαντλημένοι, όμως γενικά καλά στην υγεία τους, με κάποιο θλαστικά τραύματα και αφυδατωμένοι, ενώ άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια και το ένστικτο επιβίωσης του 45χρονου, ο οποίος, δίνοντας μάχη με τα κύματα, κατάφερε να βγει στη Μόνη και να ζητήσει βοήθεια.

Πάλευε 5 ώρες με τα κύματα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Τσικνάκης, ο 45χρονος έκανε υπερπροσπάθεια για να φτάσει από τη σπηλιά στη Μονή Κουδουμά, καθώς αυτή η απόσταση υπολογίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στα 2 ναυτικά μίλια και ο άνθρωπος πρέπει να ήταν περίπου 5 ώρες στο νερό και να πάλευε με τα κύματα, απέναντι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Τσικνάκης θέλησε να ευχαριστήσει το Λιμενικό, τους ψαράδες και όσους βοήθησαν τα μέγιστα έτσι ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ζευγαριού.

Παράλληλα, ο κ. Τσικνάκης επιβεβαίωσε πως ένας ιδιώτης παρατηρητής, με ρόλο- “κλειδί” - όπως αποδείχτηκε - στην εξέλιξη της υπόθεσης, ενημέρωσε τηλεφωνικά πως είδε μία βάρκα να ανοίγεται προς τη θάλασσα χθες, αλλά δεν την είδε να επιστρέφει, οπότε και λόγω καιρού ανησύχησε.

Στη διήμερη επιχείρηση εντοπισμού τους συμμετείχαν τόσο πλωτά όσο και εναέρια μέσα. Ο 45χρονος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήρθε για διακοπές από τη Γερμανία όπου ζει, μαζί με τη γυναίκα του. Χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση από τις λιμενικές Αρχές, αλλά κυρίως την υπερπροσπάθεια του ίδιου και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δόθηκε τελικά ευτυχές τέλος στην περιπέτειά τους.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News