Καλοί Λιμένες: Συνεχίζονται οι έρευνες για το ζευγάρι που «χάθηκε» με βάρκα – Άνεμοι έντασης 7 μποφόρ στο σημείο

Ηράκλειο
Καλοί Λιμένες: Συνεχίζονται οι έρευνες για το ζευγάρι που «χάθηκε» με βάρκα – Άνεμοι έντασης 7 μποφόρ στο σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά , "χτενίζουν" την περιοχή

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις 6 το πρωί της Κυριακής οι έρευνες για το ζευγάρι ,ένας 45χρονος και μια 39χρονη, που επέβαιναν σε βάρκα στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου και αγνοείται από το Σάββατο. Στις έρευνες συμμετέχουν 3 ιδιωτικά σκάφη, 1 του λιμενικού,  φορτηγό πλοίο και δεξαμενόπλοιο που βρίσκονται στα ανοιχτά, ενώ χθες πραγματοποιούσε έρευνες και ελικόπτερο και πιθανόν να συμμετέχει και σήμερα στην επιχείρηση.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.Στους Καλούς Λιμένες βρίσκονται με αγωνία για την εξέλιξη των ερευνών και οι οικείοι του άνδρα που αγνοείται, ο οποίος είναι Έλληνας και ζει μόνιμα στο Βερολίνο.

Αναποδογύρισε η βάρκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής και μία αλλοδαπή γυναίκα, βγήκαν με βάρκα στα ανοιχτά, στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, η βάρκα αναποδογύρισε και το ζευγάρι βρέθηκε στη θάλασσα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά των Καλών Λιμένων και για τον εντοπισμό του ζευγαριού οι λιμενικοί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του Σάββατο ξεκίνησαν ενατικές έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά στη δεύτερη έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη στο Ηράκλειο, νεκρός βρέθηκε ο κολυμβητής που είχε ''χαθεί" στην Αμμουδάρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Καλών Λιμένων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη μιας λέμβου που είχε ανατραπεί, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ'' Καλών Λιμένων.

Ανωτέρω λέμβος είχε εκμισθωθεί από 45χρονο ημεδαπό και 39χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι αγνοούνται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή ενός (01) Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Π.Α., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών και ενός (01) περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα.Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News