Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη

Κρήτη
Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 4.5 χιλιόμετρα, με επίκεντρο 22 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά της Άρβης

Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη στις 05:07 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά της Άρβης, με εστιακό βάθος 4.5 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στις 05:32 ακολούθησε ασθενέστερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.9 Ρίχτερ, 29 χιλιόμετρα Νότιο Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Τετάρτη 21 Ιουλίου έχει αναφέρει τα εξής:

 «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποιον έναν μεγαλύτερο σεισμό της τάξεως των 4,8 – , 4,9 - 5 βαθμών αν και μικρή αυτή η πιθανότητα. Μικρή αλλά υπαρκτή. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο  δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τις εξελίξεις που μας επιφυλάσσει  η ίδια η φύση και τα ίδια τα φαινόμενα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου και τις επιπτώσεις στα σύγχρονα κτήρια, όμως, επισήμανε ότι παλαιά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί προ της εφαρμογής του αντισεισμικού κανονισμού, πρέπει να ελεγχθούν και να αποφεύγονται από τους πολίτες, όσο διαρκεί το φαινόμενο.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News