Ηράκλειο

Ο ερευνητής Αιγιακών Γραφών, Μηνάς Τσικριτσής στις «Αντιθέσεις»

Εκπομπή - έκπληξη με επίκεντρο την Μινωική Εποχή

Απόψε οι «Αντιθέσεις» ρίχνουν αυλαία για την φετινή τηλεοπτική περίοδο, με μια εκπομπή έκπληξη με επίκεντρο την Μινωική Εποχή και την γεωπολιτική - γεωστρατηγική σημασία της Μεσογείου, με την εξάπλωση του Μινωικού Πολιτισμού και του εμπορίου μέσω των θαλάσσιων οδών.

Ο Δρ. Μηνάς Τσικριτσής, ερευνητής των Αιγιακών Γραφών σε ένα απολαυστικό ταξίδι γνώσης και αφήγησης μεταξύ μυθολογίας - ιστορίας και χρονολογικής ταυτοποίησης γεγονότων 3 χιλιάδες χρόνια και πλέον στο παρελθόν…

- Οι Μινωΐτες και τα ταξίδια τους σε Ανατολική Μεσόγειο με τον άξονα Κρήτη - Ρόδος - Κύπρος - Μικρά Ασία.

- Οι αποικίες στην Κολχίδα και οι αποκαλύψεις τους.

- Μίλητος - Σαρπηδώνα και η σχέση με την προ-σωκρατική φιλοσοφία και τα μινωικά ευρήματα.

- Το «γενεαλογικό δέντρο» των Μινωιτών και οι αποδείξεις των χρονολογικών αναφορών της περιόδου.

- Οι αποικίες στη Συρία El Marra & Mari και οι επιγραφές από αρχείο του 1764 π.Χ. που δείχνουν να πωλούν οι Μινωΐτες μαχαίρια κύπελα και μπότες για τον βασιλιά της Βαβυλώνας Χαμουραμπί,

- Η αντίστροφη σχέση της Μινωικής Κρήτης με την Αίγυπτο.

- Η θεωρία της επαφής των Μινωιτών με τη νήσο Σοκότρα στο έβγα της Ερυθράς Θάλασσας και το έμπα του Ινδικού Ωκεανού, τα Ιερά και το αφήγημα του Ναού για τον Δία από την Κρήτη στο νησί.

Αυτή την Παρασκευή οι «Αντιθέσεις» αποχαιρετούν την τηλεοπτική χρονιά, με ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης με επίκεντρο άγνωστες μέχρι σήμερα πλόες των  θαλασσοπόρων της Μινωικής Κρήτης.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια