Ηράκλειο

Μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα οι ουρές για rapid test - Έκδηλη η ανησυχία των ειδικών

Ραγδαία η αύξηση στον αριθμό των δειγματοληπτικών ελέγχων

Μεσημέρι Ιουλίου, το θερμόμετρο έχει πιάσει «κόκκινο» και στις πλατείες Ελευθερίας και Αγίας Αικατερίνης, στο κέντρο του Ηρακλείου, σχηματίζονται ατελείωτες ουρές, ο οποίος σπεύδει για τη διενέργεια rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η ανησυχία είναι έκδηλη, τόσο από την πλευρά των ειδικών, όσο και από την πλευρά των πολιτών, εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε επίπεδο Κρήτης.

Καθημερινά, μάλιστα, σημειώνεται ραγδαία αύξηση στον αριθμό των δειγματοληπτικών ελέγχων, με τα άτομα ηλικίας 20 με 25 ετών να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των προσελθόντων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, από το Σάββατο 17 Ιουλίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους χώρους εστίασης στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, υποχρεούνται να υποβάλλονται δις σε έλεγχο την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο self test και τη δεύτερη με rapid test, δηλώνοντας το αποτέλεσμα στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ενώ, όπως δηλώνει ο πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να μη χαθεί η τουριστική περίοδος.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σπουρδαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια