Καταστροφικές πλημμύρες στις Γούβες: Εννέα μήνες μετά και οι κάτοικοι εξακολουθούν να μετρούν πληγές

Κρήτη
Καταστροφικές πλημμύρες στις Γούβες: Εννέα μήνες μετά και οι κάτοικοι εξακολουθούν να μετρούν πληγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα μήνες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές σε ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου και του Ηρακλείου, στις Γούβες οι κάτοικοι ακόμη μετρούν τις πληγές, δίχως να έχουν λάβει όπως λένε ούτε ευρώ ενίσχυση

Η κ. Μαρία είναι μια από τις ιδιοκτήτριες ακινήτων που τον περασμένο Νοέμβρη σχεδόν καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Τα ορμητικά νερά που είχαν παρασύρει στο πέρασμά τους, ότι στεκόταν εμπόδιο, μέχρι σήμερα όπως λέει και δείχνει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤΒ εξακολουθούν να είναι ο εφιάλτης της, καθώς όπως τονίζει χωρίς  ευρώ αποζημίωσης, αναγκάζεται  να αφήνει την περιουσία της όπως την άφησε η θεομηνία πριν από αρκετούς μήνες.

Πολλοί ιδιοκτήτες των Γουβών αναγκάστηκαν να αφήσουν κλειστά τα καταστήματά τους με αποτέλεσμα  οι οικονομικές συνέπειες της πλημμύρας να τους συνοδεύουν επί μακρόν.

Μέχρι και σήμερα δείχνει ότι  προσπαθεί να απομακρύνει από τα υπόγεια που βούλιαξαν στο νερό, εξοπλισμό ο οποίος καταστράφηκε και όπως προβλέπει δεν θα μπορέσει να αντικατασταθεί, κομμάτια ζωής που  έχει εδώ και μήνες  αναγκαστεί να τα ξεγράψει, καθώς με δεδομένη και την κρίση της πανδημίας, το πλέον ασφαλές είναι ότι οι όποιες σκέψεις για μια δυνατότητα έστω και σταδιακής αντιμετώπισης, μοιάζει αδύνατη.

Χωρίς να φτάνουν οι δυσκολίες για τους επαγγελματίες που μετρούν τις πληγές τους μέσα στις επιχειρήσεις τους, η οργή γιγαντώνεται με τις δραματικές ελλείψεις της περιοχής που σε συνδυασμό με την περιορισμένη τουριστική κίνηση, εξανεμίζουν την όποια ελπίδα.

Ο δρόμος που συνδέει το κέντρο με την παραλία όπως εξηγούν δεν έχει ούτε μία λάμπα, ενώ ακόμη τα όποια προβλήματα δεν έχουν αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα τις νύχτες τουρίστες και ντόπιο για να μπορούν να διασχίσουν το δρόμο και να μην τραυματιστούν, να κυκλοφορούν σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Κρήτης με φακούς.

Οι επαγγελματίες των Γουβών ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν την περιοχή, καθώς όπως τόνισαν αν η τοπική οικονομία μέσω της τουριστικής σεζόν δεν ενισχυθεί, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι οδυνηρός για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News