Αιματηρό επεισόδιο στις Άνω Γούβες – Απολογούνται για τους πυροβολισμούς

Κρήτη
Αιματηρό επεισόδιο στις Άνω Γούβες – Απολογούνται για τους πυροβολισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι του ανακριτή πρόκειται να περάσουν σήμερα δύο από τους εμπλεκόμενους στο αιματηρό επεισόδιο έξω από ταβέρνα στις Γούβες, όπου τραυματίστηκε ένα ανδρόγυνο

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει εντός της σημερινής ημέρας ο 29χρονος άνδρας, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε έναν 37χρονο πατέρα δύο παιδιών, έξω από ταβέρνα στις Άνω Γούβες Ηρακλείου. Εκτός από τον 29χρονο, στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, για να απολογηθεί, κι ένας 32χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην επίμαχη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε προ ημερών ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Εξάλλου, ο 32χρονος κατηγορείται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εκτός του 32χρονου, άλλα τρία άτομα κατηγορούνται για συνέργεια στην ίδια πράξη.

Πρόκειται για τον 27χρονο αδερφό του 29χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε και επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καθώς και άλλους δύο άνδρες ηλικίας 18 και 30 ετών.

Μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο 37χρονος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, πριν από λίγα 24ωρα ο 37χρονος αποσωληνώθηκε και η κατάσταση της υγείας του φέρεται να έβαινε προς το καλύτερο.

Εκτός από τον 37χρονο άνδρα, στο ΠΑΓΝΗ είχε διακομιστεί και η σύζυγός του, που τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμό και η οποία βρισκόταν εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φαίνεται από το υλικό που προήλθε από κάμερα ασφαλείας, γύρω στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης ο 37χρονος καθόταν μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους σε τραπέζι, σε εξωτερικό χώρο ταβέρνας, στις Άνω Γούβες Ηρακλείου.

Τρία οχήματα φέρεται να περνούν από την επαρχιακή οδό Κόξαρης-Γουβών, έξω από την ταβέρνα. Οι επιβαίνοντες φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν την παρουσία του 37χρονου και έκαναν αναστροφή σταθμεύοντας τα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου.

Ο 27χρονος (ο μικρότερος από τα δύο αδέρφια) βγήκε από το ένα αυτοκίνητο και φέρεται να επιτέθηκε στον 37χρονο. Τον ακολούθησε ο αδερφός του, ο οποίος φέρεται να κρατούσε πιστόλι, με το οποίο, αφού όπλισε, φέρεται σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να πυροβόλησε την τζαμαρία. Ένας θαμώνας που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον 37χρονο παίρνει αγκαλιά το ανήλικο παιδί του και τρέχει να κρυφτεί.

Ο 27χρονος διαπληκτίζεται με το ανδρόγυνο και ο καβγάς μεταφέρεται στη μέση του δρόμου, ακριβώς έξω από την ταβέρνα. Τις επόμενες στιγμές, ο 27χρονος μαζί με τον 37χρονο πέφτουν στο έδαφος και παλεύουν. Ο 29χρονος φέρεται να πυροβολεί προς το μέρος τους και σ’ εκείνο το χρονικό σημείο φέρεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι ανήλικοι γιοι του 37χρονου να τρέχουν και να στέκονται μπροστά από τον πατέρα τους για να τον προστατέψουν. Ωστόσο, ο 29χρονος φέρεται να αποφεύγει τα παιδιά και από μικρή απόσταση να πυροβολεί τον 37χρονο.

Προσπαθούσε να τον προστατέψει

Τραυματίστηκε και η γυναίκα του

Εξάλλου, πάνω από τον 37χρονο βρισκόταν η γυναίκα του, η οποία προσπαθούσε να τον προστατεύσει από τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και αυτή στο χέρι. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η σύζυγος του 37χρονου φέρεται να κατήγγειλε ότι στην επίθεση είχε ενεργή συμμετοχή ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, βγήκε από το όχημα και πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο ίδιος μαζί με τον 29χρονο αδερφό πυροβόλησε προς το μέρος του 37χρονου και προέτρεψε και τους υπόλοιπους να του ρίξουν «στον μπέτη». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν παρών στο περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News