Αιματηρό περιστατικό Άνω Γουβες: Σοκάρουν οι περιγραφές από το βίντεο - Το μακελειό σταμάτησε από τύχη

Ηράκλειο
Αιματηρό περιστατικό Άνω Γουβες: Σοκάρουν οι περιγραφές από το βίντεο - Το μακελειό σταμάτησε από τύχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από κλιμάκια της ΕΚΑΜ φυγαδεύτηκαν από τα δικαστήρια δύο από τους κατηγορούμενους

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι, άνδρες της ΕΚΑΜ ανέλαβαν να φυγαδεύσουν από το δικαστικό μέγαρο δυο από τους βασικούς κατηγορουμένους για το μακελειό στις Άνω Γούβες.

Οι  συγγενείς του 37χρονου  κτηνοτρόφου πολιορκούσαν όλες τις εξόδους του δικαστηρίου και οι αστυνομικοί προκάλεσαν αντιπερισπασμό, μεταφέροντας στο περιπολικό έναν από τους δευτερεύοντες κατηγορουμένους.

Την ίδια στιγμή άνδρες των ειδικών δυνάμεων έβγαιναν από άλλη είσοδο του δικαστηρίου μεταφέροντας τους κατηγορουμένους στα θωρακισμένα οχήματα της ΕΚΑΜ που παρέμεναν σε αθέατο σημείο, ώστε να αποφύγουν θερμό τετ α τετ με τα αδέλφια του άτυχου κτηνοτρόφου.

Στο μεταξύ, "κόκκινο πανί" ακόμη περισσότερα και από τον 29χρονο που παραδόθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου, και φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί  αποτελεί ο 32χρονος από το Καλό Χωριό καθώς σύμφωνα με τη γυναίκα του που νοσηλεύεται και εκείνη τραυματισμένη, τους προέτρεπε να πυροβολήσουν κατάστηθα το θύμα.

Η ίδια καταθέτει πως και εκείνος κρατούσε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές από το βίντεο ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η αστυνομία , το μακελειό σταμάτησε από τύχη στον τραυματισμό μόνο του κτηνοτρόφου και της συζύγου.

Μια από τις σφαίρες τη διαπέρασε σπάζοντας το χέρι της, ενώ το ίδιο κίνδυνο διέτρεξαν και τα δυο ανήλικα παιδιά της οικογένειας που φαίνονται στο βίντεο να προσπαθούν με τα χέρια και τα σώματα τους να προστατέψουν τον πατέρα τους από τη βροχή των πυροβολισμών. Ένας ακόμη θαμώνας φαίνεται έντρομος να παίρνει αγκαλιά το ανήλικό κοριτσάκι του και να κάνει το σώμα του ασπίδα για να το προστατεύσει.

Αποσωληνώθηκε ο 37χρονος

Ο 37χρονος κτηνοτρόφος δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά καθώς αποσωληνώθηκε.

Φέρει δυο διαμπερή τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα για τα οποία χειρουργήθηκε ενώ μια από τις σφαίρες φαίνεται να έχει σφηνωθεί σε οστό στην σπονδυλική στήλη.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του όταν βρέθηκε στο γραφείο της Εισαγγελέως ενώ ο 32χρονος από το Καλό Χωριό, αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με τους πυροβολισμούς και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν, αφορούν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με δόλο και κατά συρροή  και αντίστοιχα συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία οπλοχρησία και φθορά ξένης περιουσίας.  Οι απολογίες των κατηγορουμένων ορίστηκαν για τη Δευτέρα ενώ ο 27χρονος αδελφός του βασικού κατηγορουμένου, νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο με τραύματα στα πόδια από τη συμπλοκή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News